måndag 14 september 2009

Hur en bokälskare tänker när hon krypkör förbi ett vägarbete

Det ser kul ut med grävskopor. Det verkar faktiskt jätteroligt att ösa upp sån där grå småsten och hälla ner i det stora hålet. Undrar om det finns böcker som handlar om grävskopor. Riktiga böcker för vuxna människor, och inte böcker om en kusin till Byggare Bob. Böcker som är 248 sidor långa och beskriver om grävmaskinistens livslånga kärlek till grävskopan, och hennes mer flyktiga känslor för de mänskliga kärleksobjekt som passerar hennes liv.

Och om det inte finns några sådana böcker, beror det i så fall på att grävskopemaskinister inte älskar sitt jobb, eller på att författare inte har någon erfarenhet av köra grävskopa?

Oj, där kom en sån där asfaltmaskin också... Det ser inte alls lika kul ut. Och så luktar det illa. Jag skulle nog hellre vilja köra grävmaskinen. Jag måste googla på en bok så fort jag kommer fram till jobbet.

Resultatet av googlingen gav detta:


Nån som har några andra tips?

4 kommentarer:

Spectatia sa...

Här fick jag för mig att norske Erlend Loe skulle kunna ha skrivit en sådan bok. Det har han dock inte, utan bara en bok om en vuxen kille som har ett onaturligt starkt förhållande till sin barndoms bultbräda, och sedan har han skrivit en bok som heter Volvo Lastvagnar. Är det konstigt att jag tycker han lika gärna kunde ha skrivit om grävmaskiner...?

Vixxtoria sa...

Åh, men Volvo lastvagnar låter också spännande. Lite den typen av bok jag kom att fundera över om det fanns i alla fall.

Erlend Loe är någon som jag nu ett tag har tänkt på att utforska. Han verkar vara superkul (och lite naiv), och har konstigt nog inte hittat till min bokhylla, Men det har jag som sagt tänkt råda bot på ganska snart.

Bokomaten.. sa...

Haha, så där kan jag också tänka. Tror även det beror på att man läser så mycket fiktion att fantasin utveckas.

Lustigt nog tänkte jag också på Loe ("superkul och lite naiv", det är ju humor!:) men förmodligen tänktej ag på barnböckerna om truckförar-Kurt.:-)

Vixxtoria sa...

Ja, tänk att jag kan vara rolig också, även om jag inte är så beläst ;-)

Truckförar-Kurt har jag inte heller hört talas om, men jag antar att han kan tillföras kategorien Byggare Bobs kusiner, så han går bort i det här fallet. Det verkar vara Loe man ska läsa om man vill vara lite maskinromantisk. Såvida ingen har några fler förslag.