lördag 12 december 2009

Snart kommer tomten till alla snälla bokbloggare

Det här är min första jul som bloggare, och jag är lite osäker på vilka regler som gäller för att fira den. En del bloggar (som Lyran och Ett hem utan böcker) har ett stilla snöfall genom hela december. Andra presenterar läcker julmat var och varannan dag, som Bokomaten. Ganska många har julkalendrar, Bokmania och Butter har ordet, till exempel. Ytterligare andra har en decemberlång frågesport med fina bokpriser. En annan sida och En bok om dagen är exempel på sådana.

Det är roliga påhitt alltihop, tycker jag. Själv är jag inte så pysslig, och inte så företagsam att jag skriver efter sponsrade priser hos förlagen (mina egna böcker vill jag ju inte ge bort) och dessutom är jag så där allmänt dålig på att fullfölja projekt jag påbörjat.

Men jag skulle hemskt gärna vilja ge bort lite digitala julklappar till några av de nyfunna vänner jag har lärt känna här i bokbloggosfären. Jag har haft det väldigt roligt och intressant tillsammans med er under året, och om det bara var möjligt så skulle jag bjudit hem er på glögg och pepparkaka och haft julklappsutdelning i mitt fina, gröna bibliotek.

Men i stället för att dela mina mjuka hårda pepparkakor (ja, de blev lite misslyckade, men de smakar bra) med er hade jag tänkt ägna en stor del av resten av december åt att presentera boktips med särskild adress till någon medbloggare som jag tror boken skulle passa. (Skulle ni till äventyrs ha läst boken så tycker jag vi ska se det som att jag är osedvanligt duktig på att pricka in lämpliga böcker!). Jag börjar i morgon, och strör sedan ut dem lite ojämnt över dagarna fram till jul!

16 kommentarer:

Lyran sa...

Jätteroligt projekt!

snowflake sa...

Ja, mycket!
Trots att jag redan råkat klämma på paketet. :-)

Lilla O sa...

Kul! Det är roligt att fundera på vad som kan passa andra.

Vixxtoria sa...

Snow: Jag ger nog det paketet till nån annan nu! Jag får leta reda på något annat till dig. Ett originalmanus av Sayers, kanske? Hmmm, vilken bok är det nu som är din favorit?

Vixxtoria sa...

Och Lyran: Kul att du tycker det är roligt. Får se vad du säger om några dar ;-)

Lilla O: Ja, det är jättekul!

Emma sa...

Fiffigt! Ska bli kul att följa utdelningen :) Har inte alls tänkt på saken faktiskt, vilka böcker som skulle passa särskilt bra till enskilda bokbloggare, blir spännande att se!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Det här kommer att bli skojigt :-)
En jätterolig idé!

Ingrid sa...

Vilket fint projekt. Annorlunda och mycket trevligt.

Vixxtoria sa...

Ni verkar lika förväntansfulla som barn på julafton ;-)

Fru E sa...

Du är visst pysslig! Vilken kul idé! :-)

Hellre barfota än boklös sa...

Vilken rolig idé. Ska bli kul att se vilka digitala julklappar du delar ut.

Vixxtoria sa...

Fru E: Tja, all pysslighet som innebär att man kan använda ord och google framför datorn, det kan jag hålla med om. Men redan vid ett bildredigeringsprogram börjar tummen flytta sig närmare handens mitt, och om vi lämnar datorn helt så är det pyssligaste jag tar mig för att slå in julklappar.

Hellre barfota: Då är det bara att återkomma :-)

Hermia sa...

Inte heller jag är särskilt pysslig vid jul, inte ens digitalt. Det blir roligt se vilka klappar du delar ut och hur de mottas! Här i alla fall - en mugg frisk vildmarksglögg made in Gävle.

Maria sa...

Kul grej. :)

Vixxtoria sa...

Hermia: Du, det där vildmarksglögget är mer än välkommet! Jag törstar bort här i södern!

Maria: :-)

Anonym sa...

Det kanske inte är pyssligt, men ett väldigt klurig och roligt projekt!

Det är roligt med alla bokbloggare som man har "lärt känna", det känns som batt alla har sin egen stil och smak och sina egna formuleringar och olika format.

Hoppas att klapparna blir uppskattade!