torsdag 24 december 2009

Årets julklapp

Jag tror aldrig jag har upplevt en perfekt jul, men varje år gör jag mitt bästa för att den inte ska bli helt katastrofal. En helt katastrofal jul innebär – vilket alla normalt funtade människor förstår – att man sitter där med famnen full av skridskor och hudlotion, mohairtröjor och guldhjärtan, Austen-filmer och Samsonite-väskor, men saknar böcker.

Därför köper jag varje år en noga utvald julklapp till mig själv. Jag slår in den i det vackraste papper jag kan hitta och väntar sedan otåligt på att Kalle Anka ska ta slut, och julklappsutdelningen ta vid.

I år ser årets julklapp ut så här.
Jag har bara tjuvtittat i paketen fyra gånger, och endast läst 32 sidor. Det är nästan rekord.

7 kommentarer:

Snöfrid sa...

Vilken underbar idé! Det måste jag komma ihåg till nästa år, hoppas inte det gör något om jag härmar ^^
Fast den här julen har jag faktiskt fått lite litteratur :)

God Jul!

Holly Hock sa...

Stiligt paket! Får man fråga vad den innehöll? /Therese

Anonym sa...

Är det kanske Vixxtorias avhandling i paketet = årets bok?

Vixxtoria sa...

Snöfrid: Att ge bort julklappar är ju inte min originalidé från början, så härma du hur mycket du vill :-D God jul till dig, förresten, jag hoppas du förstod att du omfattades av Juloratoriet?!

Holly Hock: Ja, nu när jag öppnat den kan jag avslöja att den innehöll Djuna Barnes Nattens skogar. Jag ska skriva om den när jag läst ordentligt.

Anonym: Nähä, vet du vad! Den boken är jag så trött på, att jag aldrig vill se den mer (men det är sant att den onekligen skulle se mycket vackrare ut med så här fint omslagspapper).

Anonym sa...

Vilken fantastiskt idé!
Jag och fästmannnen brukar köpa en gemensam julklapp till oss själva varje år, men jag ska nog också börja köpa några julklappsböcker till mig själv och slå in.

Hermia sa...

Innehållet i ditt paket har jag tänkt på nu i dagarna faktiskt. Har nosat lite på Barnes tidigare det kanske är läsdags snars även i det hermiska hemmet? Hoppas du gillar!

Vixxtoria sa...

Bokstävlarna: Det roligaste är faktiskt när man skriver vem böckerna är från. Det kan ge upphov till all möjlig spekulation. Hahaha!

Hermia: Jag tror jag kommer gilla, men jag har inte riktigt gett mig på boken ännu. Men det blir nog en bok jag skriver om, så jag får helt enkelt lova att återkomma.