tisdag 15 december 2009

Ett skrattpiller till småbarnsmamman


Nästa paket i min digitala julklappssäck tänkte jag ge bort till Lilla O. Hon driver bloggen som aldrig backar för en utmaning, och skulle det inte erbjudas någon sådan för dagen startar hon en själv. Förutom att bokblogga, skriver hon lika intensivt om livet som lärare på gymnasiets individuella program, och sätter ett genusperspektiv på livet som småbarnsmamma. Hon delar med sig både av elevernas uppskattning, och den frustration som finns med skolsystemet och den skolpolitik som bedrivs. Boktipsen är en salig och bred blandning av deckare, chick lit, Nobelpristagare och dito kandidater, lyrik, och tonårsböcker, varav en del i läsa lätt-kategorin.

Lilla O är berusad av bloggandet, ja, hon skriver själv att hon är bloggberoende. Så om jag ska vara riktigt ärlig funderade jag på att ge henne en månads bloggsemester i julklapp, men det skulle ju bli tomt i bokbloggosfären då. Jag hoppas att den inplanerade Egyptenresan ger ordentligt med kraft, och skickar med ett garanterat skrattpiller: Karin Lindells bok om att vara tvåbarnsmamma: Ketchupmamman. Jag har följt Lindells blogg ett tag, och sällan har något fått mig att skratta så mycket. Det kan förvisso delvis bero på att igenkänningsfaktorn är hög, eftersom jag också har en 2-åring här hemma som både kan göra och säga det ena eller det andra (och inte göra och säga det andra eller ena). Eller så beror det på såna här inlägg, om olika kategorier av Harlekinromaner!

Boken Ketchupmamman har jag bara läst till hälften, dubbelvikt (av skratt) bakom ett barnboksbord i den Akademibokhandel jag frekventerar oftast. Texterna bygger delvis på bloggen, men är mer genomarbetade. Och ännu roligare. Jag önskar dig en riktigt rolig stund med den här! Och en god jul, givetvis!

6 kommentarer:

enAnnan sa...

Denhär verkar ju jätterolig. Tack för tipset, och tack för länken till bloggen.
Något roligt att koppla av med. :)

Hoppas du får en bra dag!

Ingrid sa...

Jag tycker så väldigt mycket om dina virtuella klappar Vixxtoria! Nu snyltar jag på andras... Jag har inga småbarn men blev ändå intresserad av Ketchupmamman (och boken kan ju bli en lämplig gåva!)Det är så spännande att läsa dina inlägg!

Ingrid sa...

PS- tack för dagens asgarv. (Jag följde länken om harlekinintrigerna.

Vixxtoria sa...

Det är förstås självklart att även andra ska kunna ta del av julklappstipsen (annars kunde jag ju bara mejlat dom).

enAnnan: Bloggen är krampaktigt rolig. Särskilt om man läser den i en följd.

Ingrid: Jag har (av förklarliga skäl) läst en hel del såna där mammabloggkrönike-böcker de senaste åren, och den här är faktiskt den bästa, så den är ett jättebra presenttips. Och så kan man låna tillbaka den sen.

Kul att du gillade inlägget om harlekinböckerna! Det är ett av mina favoriter.

Lilla O sa...

Tack Vixx! Jag har faktiskt klarat tre dagar helt utan bloggande, men nu var jag tvungen att kika in lite! Det verkar vara en bra bok! Trevligt med en tidig julklapp. Nu ska jag bota bloggberoendet igen. Lite abstinens, men det funkar hyfsat bra... :-)

Karin sa...

Oj, vad glad jag blev när jag läste ditt inlägg. Tack!