lördag 12 december 2009

Opposites attract

Jag tänker ut så många blogginlägg, som liksom står på kö för att jag ska lägga sista handen vid dem och klicka på den där publicera-knappen. Den här lilla bildgåtan låg jag till exempel vaken en natt och tänkte ut, och de nödvändiga ingredienserna är sedan länge inköpta, och fotot sedan länge knäppt och hjälpligt redigerat. Så då är det väl bara att putsa på det här inlägget lite grann då, och sedan se om någon kan gissa vad det är för bok jag tänker på.

Det här illustrerar en bok som först var en bästsäljare och sedan blev en kioskvältare på biograferna. Köttbullspaketet på bilden borde nog egentligen varit Mamma Scan, men jag tror det funkar ändå. Notera den lilla räkan bredvid. Kossorna har jag lånat från dotterns bondgård, men de symboliserar en betydligt större besättning. Den bibliotekarie som inte klarar den här boken har antagligen inte heller lyckats genomföra sin examen. Andra ledtrådar som jag funderade att ha med på bilden var en cykelhjälm och en hjärnkirurg, men hemma hos oss var det svårt att hitta exempel på någotdera att fotografera.
Till skillnad från en massa andra bloggar så här i juletider kan man inte vinna ett dugg om man gissar rätt. Eller jo, jag skulle väl kunna tänka mig att skicka över de få köttbullar som fortfarande finns kvar i påsen i ett kuvert till vinnaren. Eller att tejpa fast räkan på ett julkort.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Katarina Mazetti: GRABBEN I GARVEN BREDVID
TAck för julkortet med räkan.
Det kommer att bli min jullläsning/julmat!

Tillgivna bibliotekarien
lena kjersén edman

Anonym sa...

Inte GARVEN utan GRAVEN

Skön snö!
önskar
Lena

Vixxtoria sa...

Jamen det är ju klart!
Varsågod för räkan! Den har börjat lukta lite här hemma, så det är skönt att skicka iväg den :-)

Anonym sa...

Tack, o så gott den räkan smakar.
Nu vill jag vinna fler Vixxtoria-tävlingar för jag är sugen på att också få en hummer i brevlådan.

Anonym sa...

Vilken tur att jag inte är utbildad biblitekarie än då, för den här hade jag aldrig tagit... Skyller på att jag varken läst boken eller sett filmen. ;)

Vixxtoria sa...

Lena: Okidoki. Ska se om jag kan få ihop en hummer nästa gång!

Bokstävlarna: Du får väl läsa den innan du tar examen då :-)