fredag 7 augusti 2009

Pest eller kolera?

Jag känner mig som om jag bloggar i lättviktsklassen. Billiga poänger, semesterminnen, klatschiga städböcker och bilderböcker. Sanningen är att jag går som katten kring het gröt, jag är i själva verket alldeles till mig, förälskad upp över öronen i en gammal favorit som jag läser om. Alldeles pirrig i kroppen så fort huvudpersonerna i boken bara tittar på varandra. Och dialogen får mig att rysa och skrika högt av förtjusning.

Jag vet inte. Jag har lust att behålla det här för mig själv, tror jag. Ni vet kanske hur det kan vara, när man är nyförälskad, och drar på en weekendtripp till Paris i stället för att vara hemma och tentaplugga? Eller det kanske ni inte vet. Jag vet inte heller förresten, men jag hörde om en som gjorde det. Om huruvida han klarade tentan förtäljer inte historien (jag har alltid varit lite orolig för honom).

Jag funderar på att i stället för att skriva om min nygamla förälskelse blogga om en koncentrationslägersskildring eller något om knyppling. Vad vill ni läsa om?

5 kommentarer:

Lilla O sa...

Du är rolig du! (min variant av kommentar att lägga till din lista) Och det menar jag inte ironiskt. ;-) Det blir npg bra vad du än skriver, men en förälskelse slår nog knyppling misstänker jag.

Vixxtoria sa...

O: Säg inte det. Det är nästan omöjligt att skriva roligt om något som berör en starkt, men ganska lätt att skämta på bekostnad av något man tycker illa om. Eftersom jag hatar knyppling, så råder det inget tvivel om vilket som skulle bli det bästa blogginlägget.

Fast det är klart. Alla blogginlägg behöver ju inte nödvändigtvis vara roliga. Viss pliktläsning måste ju förekomma också (konstaterade vi inte det i ett annat sammanhang på din blogg häromdagen?)

Ingrid sa...

Gärna lite pliktläsning! Jag är mycket intresserad av din förälskelse! (Knyppling... hmmm... jag tror nog att man kan få till det så det blir roligt (jag kan tänka mig många varianter på vad som kan hända med de där spolarna (heter det spolar?) och nålarna (jag tror t ex inte att det är så skönt att sätta baken på en knyppeldyna...) ack ja- men som sagt- "to make a long story short" gärna förälskelse!

Vixxtoria sa...

Nej men människor! Är ni inte läskunniga?! Koncentrationsläger eller knyppling kan man välja mellan!

*muttrar: Ni är som min tvååring hemma som alltid lyckas välja "the secret third alternative", och nästan alltid får mamman att gå med på det*

Ingrid sa...

Det kallas för selektiv läsning :-) Jag tycker visserligen att alternativ koncentrationsläger är betydligt mera intressant (om än skrämmande och fasansfullt) än alternativ knyppling - men en gammal förälskelse som är som ny lockar just nu mest.