måndag 24 augusti 2009

Bloggromantik

Jag befinner mig just nu på en ganska skräpig och varm vind i ett främmande land. Min nätuppkoppling består av stulna megabajt från en icke lokaliserad, troskyldig grannfastighet. Det är ganska spännande, för jag vet aldrig när nätverket kommer och går. Jag försöker skriva inlägg offline, och trycka på sänd när tillfälle finns, men andra åtaganden gör det omöjligt att vara ständigt på pass när nätkontakten är som starkast. Bloggningen går lite dåligt, och så kommer det förbli den närmaste veckan.

Men jag gör bästa möjliga av min belägenhet. Min fantasi har det aldrig varit något fel på, så jag låtsas att jag är en instängd agent som opererar under cover medan bomberna faller utanför i mörkret och fienden (de är antagligen tyskar med ansad mustasch, eller franska spioner med alldeles rak söm som slingrar sig upp längs baksidan av vaden och inunder kjolen) lurar i varje mänskligt möte. Jag måste vara ytterst försiktigt för att inte bli upptäckt och avslöjad (även om jag antar att världens enklaste spårning av ip-nummer skulle uppdaga vad jag befinner mig).

Jag ska rota runt i röran häruppe under det varma taket och se om jag inte kan hitta en sjöskumspipa (hur nu en sån ser ut) att suga på, och nån gammal skrivmaskin med egendomligt deformerade 's' eller 'a', och knattra fram de första utkasten till varje blogginlägg på en sådan. Kan ni se mig framför er?

Bra så! Då kan ni ha den bilden på näthinnan när inläggen dyker upp med viss oregelbundenhet den närmsta tiden. Och om någonting verkar oklart eller förvirrat så hoppas jag att ni ursäktar, och förstår att det är för att jag ännu är ganska oövad vad gäller kodade meddelanden.

3 kommentarer:

snowflake sa...

Det här låter ju fantasieggande och intressant! Du skriver nog en novell om det sen, eller hur? :-)

Vixxtoria sa...

Snow: Typ.

(Jag har fortfarande inte glömt din tågbiljett med shampoo-anteckningen. Nu har jag nästan hela historien klar för mig, jag är bara inte säker på om någon har dött, eller bara försvann... Måste fundera lite till.)

snowflake sa...

Om jag får önska så är det bara ett försvinnande... ;-)