lördag 1 augusti 2009

Pred 1:9

Det är med både vemod och spänning som jag skriver det här inlägget. Under så där fyra månader har jag bloggat under adressen ombockersomjaghunnitlasa.blogg.se. De som följt den bloggen (Hej hej allihop! Har nån hittat hit?) har kanske anat att jag är typen som inte gärna och inte lättvindigt gör mig av med böcker (eller något annat för den delen). Jag har nog en både nostalgisk och tidvis sentimental läggning, som enligt rådande konsensus kallas för separationsångest och bör behandlas med KBT. Därför finns den gamla bloggen kvar, förstås. Jag kommer säkert att länka bakåt till den, då och då.

Det här är alltså en direkt fortsättning på min gamla blogg. Jag har inte tänkt att ändra något särskilt (till och med designen har jag pysslat ett tag med för att få så lik som möjligt; jag är rätt förtjust i mitt foto av Rökstenen som syns i marginalerna om ni drar ut fönstret tillräckligt mycket). Anledningen till att jag byter adress är att jag blev trött på bloggverktyget blogg.se, där man varken kunde antedatera sina inlägg (och därigenom blogga medan man sover eller är på semester), eller som läsare på något vettigt sätt komma åt äldre inlägg, och än mindre fortsätta att diskutera i anslutning till dem. Jag hoppas blogger.se ska visa sig bättre på de här områdena.

I övrigt försäkrar jag att jag kommer fortsätta att bearbeta mina bekymmer över att det finns för många bra böcker kvar att läsa här i livet. Och min tacksamhet och entusiasm när jag råkar trilla över något riktgt bra. Välkommen hit!

6 kommentarer:

snowflake sa...

Finemang, nu ska jag ändra min länkning till dig så jag hittar.

Vixxtoria sa...

Det var en bra idé. Jag undrar om jag inte själv ska ändra mina bokmärken :-)

Lilla O sa...

Hej, hej! Det var kanske smartare att lämna kvar de gamla inläggen, jag har fortfarande inte fixat mina kategorier och länkar ordentligt. Nya bloggen hitar du på http://lillaosblog.wordpress.com

Jag ska ändra länken till dig!

Vixxtoria sa...

Lilla O: jag har sett din nya blogg (jag har faktiskt fuskat och läst lite ett par dagar, men det var ganska skönt att inte skriva själv, eller kommentera). Vi får väl se vem som blir mest nöjd nu då, du med wordpress, eller jag med blogger. Men det är ett himla pusslande att flytta över, inte minst att få alla pingar och rss-flöden att funka. Och tråkigt att mista knuffpoäng och annat (tävlingsinriktad - jag?). Jag tror jag fått med en länkning till din nya blogg i min länklista nere till vänster.

kontakt sa...

Jag hoppas du blir nöjd med blogger! (Vad är pred 1:9... skomakare bliv vid din läst?)

Vixxtoria sa...

Kontakt: Tänk, du är den första som frågar. Jag tror inte det står om skomakare i Bibeln, men det hade annars passat ganska bra också. Versen lyder annars så här:

Vad som har varit kommer att vara,
vad som har skett skall ske igen.
Det finns ingenting nytt under solen.

Kul att se dig här igen, förresten :-)