måndag 3 augusti 2009

Matematik

Jag gav mig av med 12 böcker.

Och återvände med 43.

Det är en lyckad semester.

9 kommentarer:

Lilla O sa...

Hej där! Min Topp-100 finns under fliken med samma namn. Länken är: http://lillaosblogg.wordpress.com/topp-100/
Kul om du gör en egen lista också!

Vixxtoria sa...

Tack O, ja, jag tänkte eventuellt sysselsätta mig med det. Vad gör man inte för att slippa läsa böcker.

Ingrid sa...

Precis så ska en semester vara! Igenkännande leende.

L. sa...

Härligt att du är tillbaka! Jag har saknat bloggen (fast läst gamla inlägg, enligt instruktionen!).

Titti sa...

Ah! Jag räknade aldrig mina! Men det blev ändå så pass många att jag blev tvungen att lämna kvar den övervägande delen i sommarstugan! (Smärta!) Bästa fynden kom från vår lokala sommarbibbla, som passade på att ha sin årliga utrensning och påföljande utförsäljning. Fem kr stycket för barn- och ungdomsböcker i hyfsat gott skick. Vem kan motstå?! Det blev en del Maria Gripe, Laura Ingalls Wilder, Viveca Lärn Sundvall och andra godbitar. Lycka för hela familjen, med andra ord!:-)
Och så allt det jag klickade hem från adlibris, förstås...

Ack ja, vad vore väl en sommar utan böcker?!

Vixxtoria sa...

Titti: Lämna kvar i sommarstugan? Stackars dig. Men förhoppningsvis har du trevlig läsning när du kommer tillbaka nästa gång. Har du undersökt din bil ordentligt, förresten? För när jag gjorde det (bilen är relativt nyinköpt) hittade jag extra utdragbara förfaringsfack under stolarna i baksätet. Det fick mig att få plats med 31 ytterligare böcker. :-)

Sen när jag kom hem låg ett paket med 9 böcker och väntade från Adlibris. Så jag lider ingen brist på läsning för tillfället.

Ditt inlägg får mig förresten att konstatera att jag inte äger en enda bok av Viveca Lärn. Undrar om utförsäljningen på mitt bibliotek har Vad händer om man vänder på Paris?

Titti sa...

:-) Min man har noga undersökt alla små håligheter och fack tillgängliga för packning i vår bil. Tyvärr brukar de fyllas med familjens skor o liknande! (En del prioriterar bra underligt.) Men liksom du lider jag ingen större brist på läsning här hemma, så jag får väl istället gotta mig åt ännu en sak att se fram emot när vi flyttar till landet igen nästa sommar!

När det gäller Viveca Lärn är vår stora favorit böckerna om Eddie. (De är liksom ett "påhäng" till serien om Mimmi. Hon dyker upp här och där i Eddie-böckerna, på samma sätt som Eddie och hans storebror Anders förekommer i Mimmi-böckerna.) Dem kan jag rekommendera när dottern blir ca 6 år. Om de nu fortfarande finns att få tag på hos biblioteken då!

Vixxtoria sa...

I vår bil har vi brukat ha skor under facken som finns under fötterna i baksätet, men nu när vi har en barnstol i framsätet blir det en underlig plats över under själva barnstolen, som är perfekt för skor, schampoflaskor och regnkläder. Så redan innan vi åkte kunde jag fylla allt fotutrymme med böcker i år (det är jag som packar bilen hemma hos oss, nämligen). Men min glädje blev alltså stor när jag av en slump upptäckte dittills okända håligheter just som jag släpat 20 utslitna pocket till bilen. :-)

Jag läste förstås alla Mimmi-böckerna redan som barn (och senare ett par Eddie-böcker). Roberta och kungen gick också som radioföljetong minns jag. Min morfar var också särdeles förtjust i den, och brukade sitta och lyssna på den på eftermiddagarna, och återberättade sedan glatt historien för mig (som jag alltså läst några år innan). Viveca är perfekta för börja skolan-ålden. Men jag äger alltså (konstigt nog) ingen bok av henne.

Titti sa...

Ja, då vet du ju! Själv var jag väl redan i tonåren eller så när Mimmi-böckerna kom, så jag mötte dem först när min förstfödde kom i rätt ålder!