torsdag 6 augusti 2009

På förekommen anledning

Jag är övertygad om att det finns en bok som passar varje människa.

Men finns det verkligen en läsare som passar varje bok?

4 kommentarer:

Lisa sa...

Oh la la! Det var mig en tanke, Vixxtoria. Jag blev nästan snurrig när jag läste. Finns det verkligen en läsare som passar varje bok? Ditt första statement måste jag nog nicka jakande åt. Men nog måste det väl vara stört omöjligt att finna en läsare som passar och kan ta till sig varje bok? Eller? Jo, det måste nästan vara det. Eller? Nejmenjomenkanskevetinte. Kanske går det? Nej, det kan ju inte gå. Eller? Eller? Ge mig ett svar tack.

;)

Vixxtoria sa...

Lisa: Jag har inga svar. :-)

Men en del böcker som jag har stött på har gjort mig övertygad om att det finns vissa böcker som inte ens en mor kan älska.

Johan sa...

Så författaren satte ut de oälskade bokstackarna i skogen till vargarna, och så kommer du förbi och vill förbarma dig över dessa övergivna, men de smakar så illa att du egentligen inte vill lämna tillbaka dem till vargarna heller?

Vixxtoria sa...

Johan: Jag gillar din tolkning, som jag tar för absurdistisk och inte bara ologisk, men nej, jag tror att författarna som skriver dåliga böcker och inte tycker om dem själv i själva verket bara skrev dem för att tjäna pengar på dem. Nu när de uppfyllt detta syfte (tänk bara på en debattbok som är två år gammal eller så) måste de likt sommarkatter klara sig själva (och inte ens vargarna är intresserade, tror jag).

Och jag är sannerligen inte den som förbarmar mig över gamla böcker bara för att de innebär tryckt text mellan pärmar. (Jo, av nostalgiska skäl, om de redan hamnat i min bokhylla kan jag göra det, men jag försöker inte sanera i böckernas trasproletariat.) Det får vara måtta på altruismen. Eller motto. Läs min i underrubriken till bloggen :-D