torsdag 13 augusti 2009

Subtraktion

Varje dag den här veckan har det anlänt ett bokpaket i min brevlåda. Idag till och med två. Det är trevligt. Väldigt trevligt till och med. Och ett resultat av nån halvtimmes slöklickande på Bokbörsen, Antikvariat.net och Tradera.

Men det kan ju inte fortsätta i den här takten. Jag räknar:

Om det är fem böcker som kommer hem till mig varje vecka.

Och om jag läser, låt oss säga, i bästa fall 3,5 böcker (oräknat Bu och Bä, och vi förutsätter också att jag inte ger Anna Karenina någon ny chans, för då spricker prognosen).

Ja, då ligger jag ändå på 1,5 boks plus i slutet av varje vecka.

Om vi vidare tänker oss att jag läser någon extra bok under semesterveckorna, och att bussen blir försenad på torsdagar som vanligt (och därutöver förutsätter att inga böcker jag läser är längre än 309 sidor, och att dottern alltid somnar före 20:03 på vardagar, och att jag inte behöver rätta en enda omtenta under höstterminerna), så kan man kanske tänka sig så där 5-6 bonusböcker per år, utöver veckomedelvärdet.

Men summa summarum släpas det alltså hem 75 böcker om året som inte har minsta chans att bli lästa (biblioteksböcker oräknat).

Jaha. Så fick jag det svart på vitt. 75 böcker. Det ser lite mycket ut.
Men det förklarar en hel del. Det gör det faktiskt.

6 kommentarer:

Lilla O sa...

Visst är det så att det finns ett antal böcker som inte blir lästa. Konatigt också att jag bara köper böcker som jag verkligen vill läsa, ändå kan det finnas olästa böcker hemma som jag inte alls känner för att läsa. Hm.

Vixxtoria sa...

O: Haha, där gav du mig något positivt att tänka på. Det skulle vara ännu värre om jag låg på 75 dåliga böcker plus (eller minus, hur man nu ser på saken) varje år. Det är trots allt trevligt att det är bra böcker – ja, eller i alla fall böcker som jag vill läsa.

Klotho sa...

Min boksamlande kompis hävdar att böckerna är hennes pensionförsäkring. Själv så samlar jag för sämre tider och den stora fasan att man inte har något man vill läsa i rätt ögonblick. De olästa böcker man redan har är kanske inte de rätta...just då.

Vixxtoria sa...

*skratt* Jag är också paniskt rädd föra tt jag ska stå där en dag och inte ha något att läsa.

Men min boksamling är inte mycket värd i kronor. Den sista tiden har jag köpt mycket som jag blivit intresserad av och tipsad om här i bokbloggsvärlden. Ofta böcker jag tänkt en hel del på, men som det ännu inte blivit av. Men nu har jag dom hemma i alla fall. Det underlättar.

Lilla O sa...

abibliophobia, "fear of running out of things to read". Troligen något vi lider av!

Vixxtoria sa...

Tack. Ska använda det som rubrik på nästa inlägg i den här kategorin (etiketten ABM står för Anonyma bokmissbrukare, förresten).