torsdag 22 april 2010

Nerköp

Idag ska jag köpa en klänning som kostar nästan 3000 kronor. Tanken svindlar när jag tänker på att det motsvarar ungefär en hel årsförbrukning av pocketböcker.

Och på att den jäkla klänningen inte har en enda ficka där man kan knöla ner en bok.

29 kommentarer:

Hundöra sa...

Haha, liknande problem brukar jag ha för väskor. När jag köper en väska måste det få plats med åtminstone en pocketbok. Jag har dock inte kommit så långt att jag även tänker på det när jag köper klänningar ;)

Lilla O sa...

Låter som det är en stor dag på gång, eller brukar du shoppa klänningar utan fickor för flera tusen?

Lyrans Noblesser sa...

Vill se bild!

Paperback Lover sa...

Ska ni gå till kungs? Du får kanske komplettera med en kuvertväska i pocketformat :-)

Vixxtoria sa...

Hundöra: Ja, jag tänker alltid på det när jag köper väskor också. Men jag brukar faktiskt satsa på en väska som rymmer en ny fullängds-roman åtminstone. Man vet ju aldrig vad man kommer läsa för tillfället.

Fast pocket är bättre än inget alls, förstås.

Lilla O: Självklart köper jag så där dyra klänningar varje vecka, vad skulle jag annars ha min löneförhöjning till. Men annars är jag alltid noga med fickorna :-)

Lyran: Lovar att lägga upp en sådan när jag hämtat hem klänningen. Idag ska den betalas, och sen blir den kvar nån vecka eller två för att fållas upp.

Paperback: Nej, tyvärr. Det hjälper inte hur många gånger jag än friar. Jag har seriöst börjat överväga att fråga nån annan nästa gång jag är på det humöret ;-)

Det här klänningen ska vara till nåt annat som involverar fyra timmar utan kissepaus. Och där det nog tyvärr inte går för sig att läsa under tiden.

Bokomaten.. sa...

Det är inte så att du gjort slag i saken och övertalat sambon till det borgerliga altaret i Paris?:) Oavsett blir man ju dödligt nyfiken på hur den ser ut... Bild eller information om vilket skyltfönster man skall beskåda.:)

Bokomaten.. sa...

Ah, du han själv svara innan jag postade mitt inlägg och jag kan svära på att jag vet exakt vad de där 4 timmarna utan kissepaus är för något då jag varit fanbärare vid troligtvis detta event för länge sedan..:D

Vixxtoria sa...

Bokomat: Jag kan mycket väl tänka mig att du var fanbärare, du är precis rätt typ för det! Har säkert starka armar också. Så vad säger du som varit med - hur många stör sig på om man sitter och läser typ Vanity Fair, så där lite avsides längst ut på en bänk? (Mer än bänkgrannen då, som jag förstås inte låter läsa över axeln.) Man borde hinna rätt långt i den på fyra timmar, med något kort avbrott för att trava hit och dit och hämta diplom och få ogräs i håret.

Bokomaten.. sa...

Haha, tror tyvärr inte du kommer undan.. För att toppa det hela sker allt på latin och det är samma tradiga mening som upprepas ett flertal hundra gånger.. risken att somna är uppenbar.. Smyg ner mobilen, lägg in en ljudbok på den och ta med en öronsnäcka istället.. Bara du inte missar när det är din tur...;) Fast äh, 17, du kan ju ha tur och få en ruskigt bra placering så släng ner pocketboken också om du har en stor väska.:)

Bokomaten.. sa...

Förresten, släng ner en påse nötter också... på 4:a timmar du du tänkas bli hungrig...:)

Paperback Lover sa...

Wow, Vixxtoria det var inte en dålig grej att planera inför. Och då vet jag inte längre om din rubrik "Nerköp" är så nerköpt längre. Jag skulle lägga in en inspelning av nån ståupp-komiker som typ Ronny Eriksson i mobilen så man kan stå och fnissa lite. Men det kanske är nåt man får stänga av på slutet när man inte kissat på många timmar :-)

Vixxtoria sa...

Bokomat: Ja, iPoden var ingen dum idé, faktiskt. Måste eventuellt skaffa svart sladd dock, eller så får jag låtsas att jag har ständig kontakt med mina livvakter.

Blir man inte törstig av nötterna? Så att man också behöver en vattenflaska? Och så är vi tillbaks vid toalettproblemet....

(Äh, jag lovar. Jag kommer vara den där som sitter som ett ljus i fyra timmar, och ingen kommer ana att jag simultant drar upp intrigen till fjorton normalspännande deckare, som involverar rektorsmord och plagiat för att få nobelpriset.)

Vixxtoria sa...

Paperback: Jag har typ 14 olyssnade avsnitt av Spanarna i podden. Det kanske kan vara nåt. :-)

Bokomaten.. sa...

Skratt, du får skaffa sådan där sladdlös snäcka att ha i örat.:) Och nötterna var mer tänka som nödlösning, törsten kanske du kan hålla borta på slutet om hungern gjort sig påmind? Du får i alla fall sitta ner...;) Eller så kommer ändå adrenalinet pumpa på så att timmarna flyterpå fortare än du trott.:) Det misstänker jag..:) Kanske ska ställam ig utanför i folkmassan och gissa vem du skulle kunna tänkas vara...

Bokomaten.. sa...

Får man fråga vilket datum det är i år? Det har jag missat...:)

Vixxtoria sa...

Bokomat: 28 maj tror jag, men jag är dålig på det där med datum.

Jag ska vinka till dig, du känner igen mig på hon som går med korsade ben och har sytt in en ficka för pocketboken i den förvånansvärt vida kjolen ;-)

snowflake sa...

Turnyr!
Köp en klänning med turnyr!

Vixxtoria sa...

Snow: Jag har tänkt på saken, men det ingick tyvärr inte i reglementet på det här stället. Men man skulle nog stoppa upp den där turnyren med nåt att läsa, så det vore ju praktiskt!

snowflake sa...

Nästa gång, då. Kom ihåg att ha roligt också nu! Och vara stolt över dig själv.

Vixxtoria sa...

Snow: Absolut. När jag blir dubbeldoktor ska jag se till att det blir vid ett universitet med turnyr i föreskrifterna :-)

Annars, tack, snälla du. Jag ska göra mitt bästa för att ha det roligt och vara stolt på samma gång.

Titti sa...

Stort GRATTIS! :-)

Paperback Lover sa...

Och än en gång har jag missförstått något. På ett rätt roligt sätt haha. Jag trodde du skulle bära fana på Nobelfesten (reflekterade lite över att du var ute i väldigt god tid) men när det sen frågades om datum blev jag konfys, det är ju samma datum varje år :-)

Kommer du ihåg Snowflake när jag trodde att du var på väg till Stockholm för att ta emot Nobelpriset men så visade det sig vara Selma Lagerslöf som gjorde ett gästinlägg hos dig :-)

Stort grattis Vixxtoria. Ska tänka på dig när det är dags!

Vixxtoria sa...

Förlåt Paperback! Jag ska alltid krångla och mystifiera och ha mig. Det är doktorspromovering i Lund 28 maj, inget annat.

När (eller OM då, om det ska vara så noga) jag ska till Nobelmiddagen så lovar jag att säga till lite mer explicit. Kanske. :-)

Paperback Lover sa...

Vixx: det gör inget. Det var roligt att tro att du skulle vara med på Nobelfesten :-)

Vixxtoria sa...

Hermia: Kvinnor kan nog inte vara pingviner, utan måste vara helsvarta. Och jag är så dålig på att sy att... ja, liksom jag slänger kläder när knapparna trillat ur, typ.

Tack för grattis, också Bokbabbel och Titti. Nu är ju det här i och för sig en senkommen konsekvens av själva disputationen i november, men jag är inte den som är den om nån vill gratulera :-)

jenny sa...

Jamendåså! Ett STORT grattis!!!

Vixxtoria sa...

Jenny: Tack :-)

snowflake sa...

*skrattar* åt Peperbacks kommentar.
Ack om man vore så glamourös! Och inte en trött nattarbetare som funderar på att gå och tvätta håret...

Anonym sa...

Hoppas att du får kul, Vixxtoria!
Jag tror att jag hade kul på min egen doktorspromeovering.
Sanningen är att jag minns nästan inget av den (1992 var det, tror jag), men jag minns heller nästan inget av mitt eget bröllop ...
Vad mer glömmer jag?
Jo, hur böcker slutar. Det minns jag nästan aldrig!
Däremot minns jag scener ur de flesta av de böcker som har gjort intryck på mig.
Liksom massor av fina citat ur de böckerna.
Och flera hundra dikter och psalmer. (Vad nu det ska vara bra för ...)
Mycket konstig hjärna har jag , säkert någon bokstavskombination....

LKE