lördag 26 mars 2011

Melodikryss

Vi behöver lite musikfrågor nu, eller hur?10. Den här sångerskan spelade fru till Janne Loffe Karlssons rollfigur i en tv-serie baserad på en svensk barnboksserie. Vad hette storasystern i denna serie?

1. Rosa
X. Linnea
2. Katarina11. Den här sångaren spelade morfar i en tv-serie baserad på en svensk barnboksserie. Hjältinnan/ huvudpersonen i böckerna har en barndomsvän. Vad heter hon?

1. Martina
X. Lotta
2. Lisa12. Mannen som här sjunger tillsammans med Povel Ramel spelar gud i en tv-serie baserad på en svensk barnboksserie. Den kvinnliga huvudpersonen är mer känd under sin egenvalda pseudonym (som också är namnet på en av böckerna i serien). Men vad heter hon egentligen i förnamn?

1. Anna
X. Anastasia
2. Julia


Här kan man så klart få bonuspoäng om man vet namnet på böckerna/tv-serierna och vem som skrev dem. Kanske vet man även efternamnet på flickan i sista frågan.

5 kommentarer:

Jenny B sa...

Vilka bra och välgjorda frågor! Tyvärr är jag inte så kunnig som jag önskat. Jag kan bara nummer ett (om ens det), och oj som jag tyckte illa om stackars Monica Z, som jag blandade ihop med hennes elaka rollfigur i serien!

10. 1 - Rosa
11. 2
12. x - vet inte vem det gäller men det är ett vackert namn, så jag hoppas på det.

enligt O sa...

Nej, vi behöver inga musikfrågor. Finns några på min blogg visserligen som faktiskt går att svara på.

Taikon eller på första. Katitzi alltså. Visst hette storasyster Rosa?

Jag gissar att väninnan heter Lisa, för att det är ett så fint namn.

Beppe som gud? Ingår inte i mina barndomsminnen. Hon då? Anna är ett vanligt namn. Jag kör på det.

Du fixar att kolla tipsraden själv väl? Eller det kanske ger minuspoäng? 121 alltså.

Nu börjar min hjärna jobba och jag funderar på om det är Hugo och Josefin du menar i sista frågan. Var Beppe med där? I så fall är det ju Anna. Anna Grå.

Fulll bokhylla sa...

10. Åh, älskade Monica spelade ju en något mindre älskvärd styvmor i Katitzi, vars ena storasyster heter Rosa. Hon har ju också Lena, som bara är något år äldre än henne själv. Boken är skriven av Katarina Taikon, vars egen storasyster heter Rosa. Hon bor, om hon fortfarande lever, i Åhus!

11. Jag gissar på Lotta, det är ett typiskt barndomsvänsnamn tycker jag. Men vilken serie det är kan jag bara inte komma på.

12. Beppe spelar väl den fina trädgårdsmästaren med hängslebyxor i Hugo och Josefin, en bild av hur Gud ser ut i Josefins huvud. Josefin heter ju egentligen Anna Grå, men föredrar att inte bli påmind om det.

En bok om dagen sa...

10 - det måste vara 1. Linnea går bara inte.

På 11 har jag ingen aning. Malmsjö som morfar..? Men jag säger 2.

På 12 vet jag inte alls. Men Anastasia är nästan lika snyggt som Vixxtoria, så det ligger ju snubblande nära till hands att gissa på det. Jag gör det. Fast det är fel.

Paperback Lover sa...

Anna, Hanna o Johanna svarar jag på det.

Fast den sista kan jag ju.
Anna Grå, stackarn. Josefin var ju så mycket fin-are.