söndag 27 mars 2011

Me, me, me

Ja, vi ska som sagt inte ägna varje delfråga så där ohemult mycket utrymme. Här kommer därmed mer raska svar på ytterligare några frågor, till exempel på om hur det började, hela det här bloggandet.

Fråga 4:
Den första bokblogg jag nånsin besökte var Martinas blogg Ett hem utan böcker, och jag måste ha hamnat där på grund av någon googling. Jag hade aldrig tänkt tanken på att starta just en bokblogg tidigare, vilket var riktigt konstigt. Jag gillade bloggformen väldigt mycket, och läste vid den tiden ganska många bloggar (dock inga bokbloggar). Bakom mig hade jag ett par försök att blogga om mitt arbete som runnit ut i sanden. Så trååååkigt!

Jag återkom till Ett hem utan böcker vid några tillfällen under ett par månader innan jag började blogga. Därifrån klickade jag mig vidare lite hit och dit, och fastnade främst för den just då rätt populära grejen att avgöra vilken Austen-hjältinna man var. Den var en bidragande orsak till att jag började blogga just då tror jag. (Vilken hjältinna jag var, kan man se här.) En bok om dagen tog lokalpatriotiskt hem poängen.

Fråga 5:
Den som först kommenterade hos mig var Klotho från Ett eget rum. Det skedde strax efter att jag hade registrerat mig hos bokbloggar.nu – om jag inte hade gjort det (vilket lätt kunde hänt; att göra min blogg känd på det sättet var rätt ångestskapande, tro det eller ej) skulle ni sluppit ägna en lördag åt mina kommentarsfält, och jag hade nog slutat blogga för länge sen. Kommentaren var helt oväntad för mig, som då hade bloggat lite försiktigt i så där en månad. Klotho läste igenom och kommenterade nästan alla inlägg jag gjort. Enormt roligt och inspirerande! Enligt O gissar rätt, också lite lokalpatriotiskt, faktiskt.

Fråga 6:
Den första (bok)blogg jag själv kommenterade på var Läsdagboken (Mind the book), i samband med en fredagsfråga från Bokhora, tror jag. Jag gjorde i samband med detta ett ganska pinsamt nybörjarfel, som ingen gissat rätt på, och därför tänker jag låta det försvinna in i glömskan. Just nu i alla fall.

Bokomaten tar hem poängen. En bok om dagen och En full bokhylla får var sitt stilpoäng för att de felaktigt ger uttryck för att jag är ofelbar. Ingrids hund får ett poäng för att han kan göra ett kryss.

Snowflake och jag har antagligen känt varandra i ett tidigare liv, och därför får hon ett poäng extra. Eller två.

Extrafrågan om runstenen:

Bilden föreställer mycket riktigt Rökstenen, och jag har tagit fotot själv. Kvällsolen lyste upp stenen så vackert och det blev ett foto som jag nog är ganska nöjd med (med ett stilpoäng blir det sammanlagt tre poäng till Enligt O för det). Fotot är dessutom taget med min gamla odigitala kamera och inskannad av en av mina studenter. Självklart kan man få många extrapoäng om man publicerar egna bilder på stenen, Snowflake. Ann-Sofie på ooof bok får 1 poäng för att hon läser judaistik och ett annat för att hon känner igen futharken. En bok om dagen tar som vanligt hem smickerpoäng när hon hävdar att stenens gåtfulla text lovsjunger Vixxtorias ära.

Fråga 7

Nästa frågeinlägg handlade om lite basfakta om mig. Samtliga uppgifter (tror jag) kan man få svar på om man helt enkelt klickar på fliken Om Vixxtoria överst i bloggen. Man bör dock känna till att P4-ålder inte innebär att man lyssnar på P4 (det gör inte jag!), utan att kanalen i mitten av 90-talet påstod sig rikta sig till folk från 37,5 års ålder, vilket (plus minus några månader) är min aktningsvärda ålder; Snowflake tog den poängen. Den här frågan är dock en slamkrypare, för man får nämligen dubbla poäng om man svarar som Lyran, alltså att jag inte är en dag äldre än 25, men väldigt klok för min ålder. En full bokhylla smickrar med att jag är klok, och vinner poäng på detta, och får ett till genom att påminna (mig och alla andra) om att jag har en grön iPhone. Fia och The book pond gissar också, men tycker att jag är lite för gammal. Vilket jag inte riktigt vet hur jag ska tolka, eftersom de faktiskt har träffat mig i verkligheten. Jag har färgat håret sen dess, hörni!

Fråga 8 och 9

Min skostorlek anges med samma siffror som min ålder (ett faktum som förbryllar min 4-åriga dotter mycket just nu), även om jag under året kommer bli lika gammal som Astrid var när Pippi Långstrump kom ut. Boken som John Buchan skrivit heter De 39 stegen. Det blir Snowflake som tar den poängen också, faktiskt. Min älsklingsfärg är grönt (poäng till Marias bokliv), och man skämtar inte om färgen rosa i min blogg, bara så ni vet det, Bokomaten och Lyran!

Så om vi summerar poängen hitintills:

Joanna 11 p
En bok om dagen: 6 p
En full bokhylla 5 p
Mariasbokliv: 3 p
Enligt O: 4 p
Snowflake: 4 p

Lyran: 4 p
Bokomaten: 2 p

Ann-Sofie (ooof bok): 2 p
JennyB: 1 p
Ingrids hund: 1 p

9 kommentarer:

enligt O sa...

Jag vill veeeeta felet som du som är ofelbar faktiskt gjorde. Snääääälllaaa!

Vixxtoria sa...

EnligtO: Näpp. Kan vara bra att använda om jag ordnar tipspromenad igen. (Och för min del får felet gärna fall i glömska.)

Jenny B sa...

Oj då, jag trodde nog att jag hade några rätt där...?

Vixxtoria sa...

Jenny B: Det är den som svarat rätt först som får poängen, så du var ju inte helt fel ute, men nån annan svarade snabbare, helt enkelt. Men du får fler poäng på senare frågor. :-)

Jenny B sa...

Jahaaaa! :)

Joanna sa...

Hur gick det till med 11p? Kan kanske få en extra om jag berättar att jag har Ramus, Pontus och Toker i hyllan... Tax är Toker på mitt omslag. Hälsn från ett evigt blommande äppelträd.

Fia sa...

Oj nu skäms jag, fy på mig! Jag kan bara skylla på att jag träffade dig för ett ganska långt tag sen och minnet av dig har bleknat litet med tiden.. Jag beklagar denna fadäs! :/ Men tyckte iaf min uträkning var logisk; om du var närmare 40 än 37,5, då tänkte jag att det är 2,5 år mellan 37,5 och 40, och när hälften av tiden gått är du 38,75 men för att det ska vara närmare 40 så kan man säga 39. There! =)

Vixxtoria sa...

Joanna: Förklaringen till de 11 poängen finns i förra bloggposten, tror jag (10 poäng för att du skrev så fint om min blogg, och 1 p för mer info om Hermanson). Tyvärr behåller du inte ledningen så länge :-D

Jag har också Toker som Tax på min bok hemma; bilden på bloggen har jag stulit på nätet.

Fia: Hahahaha! :-) Nej, skäms inte! Det var väl en jättebra och rimlig uträkning, och vilken människa kan se skillnad på om är 37, 38 eller 39 år? (Jag tror att jag tänkte mig att det där "närmare 40" skulle kunna användas för 40, 41 och 42 också, om man ville.) Jag vet väldigt sällan om bokbloggare är 22, 23, eller 24 år. Eller 27, 28 eller 29. Eller 25, 30 och 35 – ålder är nästan alltid ganska av mindre betydelse i diskussionerna på bokbloggarna, och det tycker jag är skööönt! :-)

Förlåt om jag använde dig för ett billigt skämt.

snowflake sa...

Jamen 4 poäng var väl ändå rätt skapligt. Känner mig nöjd.