lördag 26 mars 2011

10 snabba!

Okej. Sista möjligheten att hämta in många och snabba extrapoäng!

56.5 Hur många bilderbokskaraktärer som föreställer påklädda djur kan du komma på? Endast huvudpersoner räknas. 

Lista namn på figuren, bok och författare. Varje figur kan endast förekomma en gång. (Som exempel kan vi ta Max-böckerna. Det finns så där 10 stycken bilderböcker om honom, som Barbro Lindgren och Eva Eriksson skrivit. Dock får man endast räkna Max-figuren en gång i alla fall. Max liknar väldigt mycket en liten pojke, så man får inte räkna in honom bland sina exempel här. Sorry.)

För säkerhets skull begränsar jag detta till max 10 förslag per person. 

19 kommentarer:

Bokomaten sa...

Findus i Petson och Findus av Norsqvist
Benny i Nämen och Jamen Benny av Barbro Lindgren
Nicke Nyfiken i.. ja, Nicke Nyfikenböckerna av Rey... försöker klura på fler..

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Barnboksbibliotekare var du va? Kom igen nu! Du kan ta dom! Lilla O verkar kastat in handduken, så det är bara En bok och dagen och The book pond kvar.

Bokomaten sa...

Babar av de Brunhoffs!

Bokomaten sa...

AH! Peter Rabitt av Potter!!!

En bok om dagen sa...

56,5. Nu säger jag herregud, en gång till. Nasse, som har en stol, det är en (Sven Nordqvist). Ludde, som gör allt möjligt roligt, två (Ulf Löfgren). Han som får en bajskorv i huvudet - Herr Mullvad - det blir nummer tre (Werner Holzwarth). (Fy, vad länge sen det är som jag hade bilderboksläsande ungar i huset!) Och han där som snickrar och målar och har sig - Castor! - det blir nummer fyra (Lars Klinting).

Det är svettigt, det här. Jag orkar inte skriva exakta titlar också! ;-)

Böckerna om Babar! (Jean de Brunhoff) Det blir fem.

Jag orkar nog inte tänka ut fler.

Bokomaten sa...

Och du sa bara samma karaktär.. itne sammaförfattare så..
Av Beatrix Potter..
Muslina i Sagan om Muslina
eh... vilka mer har kläder på sig.. hrmm...

Bokomaten sa...

Hrm... mullvaken som får en bajs i huvudet har faktiskt inga kläder...;) Om man inte räknar bajsen som hatt då förstås..

Bokomaten sa...

Tom Kitten i Sagan om Tom kitten även den av Potter!=)

En bok om dagen sa...

Jag tycker nog att man kan räkna bajskorven som hatt. Vi ska inte vara så knussliga! ;-) Fast Vixx, hon skulle aldrig ha en bajskorv som hatt - hon står liksom över allt sånt... Hon har stil!

Vixxtoria sa...

Jag kan bara hålla med. Klart att en hatt räknas som kläder. Förresten har jag ätit kaninlortar idag, och hittat på en saga om pruttroll (de bor i badhuset, Bokomaten, så akta dej för dom).

Men det finns ju massvis med (riktigt kända) djur med kläder i fler böcker. Sitter med en hög framför mig. Vet inte riktigt definitionen på djur heller.

Bokomaten sa...

Ja, visst har hon. kan se henne i stora bredbrättade hattar i en cabbe, fara genom Paris gator ut på franska landsbygden för en enkel picknick så där bara för att liksom. Förresten har hon stil även när hon bara står och tvättar eller torkar bajs ur barnrumpor.

och jag kom på en till, Paddington har det minsan skrivits barnböcker om. Av Michael Bond. T ex Paddington får en julklapp.

Bokomaten sa...

Klart hatt räknas, men är bajs en hatt? Det är den stora frågan.

och den näst största frågan är inte vad som räknas som djur utan vad som räknas som bilderbok.. Dt susar i säven och Nalle Puh är det väl inte, t ex..

Bokomaten sa...

Fast det HAR ju gjorts bilderböcker om Puh, iofs... i disneyversionen.. och då har han röd tröja också.. Så Nalle Puh och honungsträdet säger jag, av Milne (och disneys tecknarteam)

Drottning Victoria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bokomaten sa...

Om hatt räknas så räknas även halsduk! Mjau i ex Mjau och den stora lådan av Sebastian Braun har en röd halsduk! och det var 10 stycken.=)

Råkade för övrigt göra ett nybörjarfel i förra kommentaren som jag tog bort, dvs skickade den med helt annat namn, haha.=)

enligt O sa...

Inte kastat in handduken, men torkat mig. Läsning i allt för kallt badvatten. Påklädda djur säger du. Många har nämnts, men det orkar jag inte kolla. Findus, Babar och Celeste, Nicke Nyfiken, Molly Mus. I vems byxor har en massa djur byxor, stora och lilla nallen, fågel, katten och säkert några fler. Och i småbarnsböckerna av Wirsén har både kaninen och gud vet vilka andra djur kläder på.Sen har vi ju såklart Kalle och alla av Richard Scarry. Prickens syster har en rosett, är det kläder?

Nasse är väl någon sorts djur, en björn kanske. Paddington är också en björn med kläder. Grisen Benny har kläder på sig.

Full bokhylla sa...

Molly mus av Lucy Cousin är ju en gemensam favorit. Mumin (tove jansson) gillar du ju inte, till skillnad från mig, men muminmamman har förkläde och muminpappan hatt.

Full bokhylla sa...

Fan, Lilla O:s svar fanns inte när jag skrev min kommentar... *surar*

Anonym sa...

Lilla Kotten i Lena Anderssons böcker
Bu o bä! (glöm inte fåren för sjutton!)
I Petter o hand fyra getter har en get (gul?) glasögon nånstans
Boris i Boris glasögon