onsdag 30 mars 2011

Du och jag, Shaun

Den nya ALMA-pristagaren Shaun Tan intervjuas i DN. Rubriken på artikeln är "Varje bok tar två, tre år".

Jag gratulerar å det varmaste, och vill passa på att berätta att jag förstår dig preciiiis, Shaun. Två, tre år per bok – ja, jag och Anna Karenina vet preciiiis hur det är!

Och medan jag ändå har er uppmärksamhet, och ni tänker på Australien och får och så där, så skulle jag vilja fråga er vad fåret Shaun egentligen har för kön. 

6 kommentarer:

Håkan S sa...

Namnet "Shaun" borde väl antyda att det är ett hanfår?

Vixxtoria sa...

Håkan: Du är smart du. :-) Men finns det hanfår?

Anonym sa...

Hanfår finns men har en tendens att hamna i frysen tidigare än honfår.Tror att Shaun ska vara en han enligt skaparna av serien.

Bokomaten sa...

Skönt att Maria är med och reder ut begreppen.=) Tycker också Shaun ger en hit, men det kan ju också vara så att de är enormt modärna och inte vill att Shaun ska slängas in i ett fack. Han får väl själv bestämma vilket kön han är.;)

L. sa...

Om man bara utgår ifrån utseende är Shaun ganska könlös - några genitalier ser vi i alla fall inte, trots nakenheten! Utifrån beteendet tolkas han säkert av 99.5% av tittarna som pojke (tyvärr!). Fast det kan ju hända att en del barn är friare i tanken än så. Namnet är inte så känt i Sverige, vilket borde ha effekten av att många barn inte vet om det är ett flick- eller pojknamn. (Jag känner förresten en tjej vars namn uttalas "Shaun" men stavas Sian.) Själv har jag aldrig lyckats tänka att det är en tjej - men jag ska testa det nästa gång!

Hanneles bokparadis sa...

läst en får-deckare..