lördag 26 mars 2011

De första stegen

En dag som denna krävs en historisk tillbakablick. Hur var det egentligen i bloggens begynnelse?


4. Vilken bokblogg var den första som Vixxtoria någonsin besökte?


5. Vem var det som först kommenterade på Vixxtorias blogg? (Bloggen bytte adress i augusti 2009, och även om inläggen har flyttats över, så finns inte kommentarerna kvar från den tidigare bloggen. Fusk är alltså supersvårt!)


6. Och vilken var den första bokblogg som Vixxtoria kommenterade på?Här kan man få bonuspoäng om man vet vilket klassiskt nybörjarfel jag gjorde när jag första gången kommenterade. Eller så får man bonuspoäng om man inte minns det.Reglerna är så här:
Varje timme under dagen – med början klockan 08.00 och slut klockan 20.00 – kommer ett nytt inlägg att publiceras. I de flesta inlägg finns en eller flera frågor (oftast av tipspromenadskaraktär) som ska besvaras i kommentarsfältet. Svara så snabbt och så rätt du kan. Ibland kan det vara bra att motivera ditt svar, för det kan kanske hända att ett felaktigt svar ibland kan bli mer rätt om din motivering är bättre än min. Men det är dessvärre jag som är domare.

Den som har flest rätt och har svarat snabbast kommer att vinna ett slags pris. Eller bestraffning. Det beror lite på från vilken synvinkel man ser det hela.

Eftersom det är mina bloggläsare som svarar räknar jag med att behöva vara generös med stilpoäng. Det kan man få för lite vad som helst som jag råkar gilla, så tveka inte att svara även om du inte hinner först!  

10 kommentarer:

En bok om dagen sa...

På 4 svarar jag att det är lätt att tro X för att den är så känd, men lika lätt att tro 2 av samma anledning - men jag gissar ändå 1, bara av rent lokalpatriotiska skäl. ;-)

På 5 svarar jag igen "Men herregud!" och så gissar jag på att kanske 1 har varit rask i vändningarna där.

På 6 svarar jag att det egentligen borde ha varit MIN blogg, men säkert har du varit och drällt inne hos X och kommenterat där bara för att öva upp dig lite innan du kom till mig. Kanske. ;-)

Och vad gör man för nybörjarfel när man kommenterar??? Vad kan man göra för fel??? Man kan inte göra fel, tror jag. Och särskilt inte du. Så måste det vara. Vilken slamkrypare du hade tryckt in där! ;-)

snowflake sa...

4 Ett hem utan böcker
5 Hoppas att det var jag!
6 Hos Boktipset. Svårt att veta om felet var tekniskt eller socialt, men om vi utgår från att du rent tekniskt fick iväg kommentaren så kanske du sen smattrade iväg lite för många länkar för att vara första besöket?

Jenny B sa...

Jag chansar vilt.
4. 2
5. 1
6. X

enligt O sa...

Jag vet att både du och jag började blogga på blogg.se och svor över bristen att inte kunna tidsinställa inlägg. Tänk om du varit kvar där, då hade du inte kunnat gå och simma nu.

Första bokblogg således. Lätt att tro Bokhora, som var min första tätt följd av Lyrans Noblesser. Jag var också rätt tidigt inne på Du är vad du läser och jag gissar därför på den, trots att Ett hem utan böcker också är en blogg att hänga på. Mitt svar är 2.

Det kan vara vem som helst i fråga 2, men visst var Klotho väldigt aktiv på att kommentera då? Hon var i alla fall en av de första som hittade till min gamla blogg. Snowflake var också rätt kvick. Hmmmmm. Nej, man ska ta det man tänker på först. Klotho alltså och X.

Du lär ha snurrat in hos Lyran rätt snabbt, så jag säger X.

Klassiskt fel? Två likadana kommentarer kanske?

Ingrid sa...

Jag ska väl bidra med någar chansningar- men nummer fyra- det vill jag absolut minnas var "Ett hem utan böcker"- alltså alternativ 1 . Nummer 5: jag sätter en 2:a (Snowflakes) Nummer 6: nummer 2 igen kanske? jag gissar.
Hunden garderar med kryss (säger han).

Bokomaten sa...

Jag gissar på Ett hem utan böcker, Snowflake och Läsdagboken. I den ordningen.=) Och sedan tror jag att du inte fyllde i namn eller något när du kommenterade? Så att det blev anonymt? Inte så fel, kanske, men något ska man ju gissa på.

a-lo sa...

Merde, ett till! Jag som precis var klar med ditt första. Oj oj, maten kommer inte komma på bordet idag känner jag, barnen blir försummade, jag kommer få skrivkramp...

Ok, vi kör.

På 4 svarar jag Du är vad du läser, för att... den har funnits längst av de tre?
På 5 svarar jag Snowflakes in rain, för att ni håller alltid på och chitchattar i varandras kommentarsfält. Det känns som att det är en väl inövad rutin?
På 6 svarar jag Läsdagboken. Ingen motivering.

Klassiskt nybörjarfel? Du skrev under som Anonym? Fast det passar ju nästan dig som gärna är lite inkognito sådär.

Lyrans Noblesser sa...

Sannolikt var du väl hos Bokhora först, därför svarar jag 2.

Flingan var nog snabbast hos dig, hon är snabb överallt.

Det är så klart roligast att gissa på mig själv.

Full bokhylla sa...

Oj! Jag upptäckte ju själv dig på tok för sent, så min Vixxtoria-historia är ungefär lika med min Gustav Vasa-dito...

På 4 gissar jag Bokhora för att det var så jag själv kom in i gemet.

På 5 svarar jag snowflake och min motivering råkar vara exakt den som Bood Pond kom med (jag tänkte den innan jag läste hennes kommentar!) - ni verkar go way back, så att säga.

På 6 så gissar jag 1, bara sådär!

Du gjorde naturligtvis INGET misstag när du första gången kommenterade. Skulle du ha felat? Nejdå!

Paperback Lover sa...

Jahaja, här ser man ju redan att det är tre kuggfrågor, de rätta alternativen finns inte ens med.
4. Paperback Lover
5. Paperback Lover
6. Paperback Lover

Nybörjarfel? Du har väl aldrig varit en nybörjare. Jag slår vad om att du höll på att skriva en C-uppsats om att blogga i och med att du själv startade bloggen. Som en fältstudie liksom.