fredag 25 mars 2011

Är ni redo?


Det är dags att presentera lite mer utförlig information om eventet Vipslördag som med anledning av bloggens två års-dag äger rum i morgon. En del tror till exempel att det kommer bli bloggparty igen, och att man kan släntra in med hundar och i raggsockor, eller sitta försynt i ett hörn och snylta medan andra sköter konversationen. Inget kunde vara mer fel. Det är knytkalas och oömma kläder som gäller! 

Vipslördag är nämligen en enda lång tävling, som startar i gryningen (eller klockan 08.00) och pågår ända tills det blir natt (eller klockan 20.00). Det gäller för deltagarna att skrapa ihop så många poäng som möjligt. 

Varje timme – med början klockan 08.00 och slut klockan 20.00 – kommer ett nytt inlägg att publiceras. I de flesta inlägg finns en eller flera frågor (oftast av tipspromenadskaraktär) som ska besvaras i kommentarsfältet. Svara så snabbt och så rätt du kan. Ibland kan det vara bra att motivera ditt svar, för det kan nog hända att ett felaktigt svar kan bli mer rätt om din motivering är bättre än min. (Men det är dessvärre jag som är domare.)

Den som har flest rätt och har svarat snabbast kommer att vinna ett slags pris. 

Eftersom det är mina bloggläsare som svarar räknar jag med att behöva vara generös med stilpoäng. Det kan man få för lite vad som helst som jag råkar gilla, så tveka inte att svara även om du inte hinner först!  

Vid okända klockslag kommer det därtill publiceras bonusinlägg som ger möjlighet att snabbt samla in många poäng för att komma ikapp de som hängt med från början. 

Eventuella missuppfattningar som kvarstår nu kan ni ställa i hörnet där borta, vid spoilervarningen. 

13 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Jösses Amalia, eller Vixxtoria kanske man ska säga. Jag tror jag kommerutnyttja lördagen till lite annat, jag, men kanske hinner träffa dig lite på morgonen och ev på kvällen för att säga grattis och lämna en blomsterkvast och lite småkakor.=)

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Du är välkommen att titta in när du kan (jag hoppas nog att jag inte har någon bloggläsare som är så fanatisk att hen kommer sitta här hela dan!!)!

Jag gillar chokladkakor, för övrigt.

Anonym sa...

Jag läser vanligtvis aldrig bloggar på lördagar, men jag märker att jag får göra något undantag i helgen! Grattis i förskott om jag inte in via datorn (har svårt att kommentera i telefonen)!

Ingrid sa...

Ujdå... nåja. Jag tittar in till dig i morgon i vilket fall som helst. Hunden får vara bisittare i stället.

Vixxtoria sa...

fullbokhylla: Klart du måste göra undantag just i morgon.

Ingrid: Nu ska du inte ta det där med hunden så bokstavligt. Han kan säkert bidra till något svar, så se till att han inte är alltför långt borta!

Jenny B sa...

Men vad kul! Jag som tänkte göra ryskaläxan imorgon, men det här låter bättre. :) Kanske hinner jag med litet av varje, men jag vet ju vad jag prioriterar - Vipslördag!

Vixxtoria sa...

Jenny B: Jag undrar om jag inte kan behöva utdela den första bonuspoängen redan nu ;-)

enligt O sa...

Jag som skulle fixa i trädgården imorgon. Och läsa ikapp. Hmmm! Lyckas jag vakna kl 8.00? Kanske kommer det att avgöra hur många rätt jag lyckas skrapa ihop.

Jenny sa...

Ja, jag vill såklart vara med! Men det KAN bli lite svårt med tanke på att ett teaterbesök och ett biobesök står på agendan. Men vill man så kan man nog klona sig lite- ska iaf försöka litegrand...;-)

Paperback Lover sa...

Fasiken också, jag som är portad från hemmet imorgon från ettsnåret och ett dygn framåt, jag får hoppas att mitt provisoriska hem kan erbjuda lite bloggläsning så jag kan vara med på Vipslördagens final också.

Ann-Sofie (OOOF bok) sa...

Jag blir alldeles överväldigad. Först tänker jag att jag tittar väl in ett par gånger. Sen blir jag lite tävlingslysten. Vi får väl se om jag håller mig i skinnet. Kan bero på vädret också. Kallt = stanna inomhus.

Hermia sa...

Alltså, det här verkar ju roligt, spännande, intressant och alldeles galet. Det är väldigt dumt av mig att jobba imorgon, inser jag.

En bok om dagen sa...

Åh. Jag som hade tänkt tjocksockar, långkalsonger och något omatchande upptill. Men jag ränner iväg på stan för att skaffa oömma jeans, det första jag gör då butikerna öppnar - det gör jag. Och så tar jag för givet att det blir extrapoäng för att man verkligen anstränger sig för att följa din dresscode! (Fast de där extrapoängen ryker väl så snart du får syn på Valpen och Vovven som naturligtvis kommer att hänga mig i hasorna - den ena bildligt, den andra bokstavligt...) ;-)