lördag 26 mars 2011

Dags att arbeta!

50.5 Dagens svåraste uppgift, men bonusutdelningen är enorm. Ge nån av de här bloggande bibliotekarierna ett jobb!

Milkbartoilet – med särskild känsla för barnböcker
Ett hem utan böcker – inte så dålig på fantasy
Marias bokliv – kan mer än får

7 kommentarer:

Bokomaten sa...

Måste det vara ett bibliotekariejobb? Vem som helst av dem kan få räfsa och gräva i vår kolonistuga mot en mindre ersättning.

Bokomaten sa...

Förresten, måste det vara betalt arbete?Jag kan erbjuda kvalificerat men obetalt arbete på mitt bibliotek också.=)

enligt O sa...

Ett jobb? Biblioteket i mitt klassrum är ruskigt stökigt. Lite bokprat för kidsen kan jag ordna också. Betalning? En lunch i bamba kanske?

Jenny B sa...

Då skulle jag, som en annan fantasy-älskare, vilja fråga Ett hem utan böcker om hon kan tipsa om en fantasy-bok som INTE handlar om en ung pojke/flicka som upptäcker att han/hon har magiska krafter/är den hemliga arvtagaren till riket/är utvald att rädda världen? Kanske raka motsatsen, typ, en gammal häxa som räddat världen i all stillsamhet ett hundratal gånger redan, och nu... tja, gör ett karriärsbyte mitt i livet?

En bok om dagen sa...

50,5 - en knivig rackare.
Milkbartoilet får ett jobb som om dagarna går ut på att högläsa roliga barnböcker för olika klasar ungar, och om kvällarna såga skrotdåliga barnböcker - mot betalning.
Ett hem utan böcker - ska förflytta valfritt trist kommundelsbibliotek till valfri magisk värld med hjälp av valfria medhjälpare med sina tillhörande krafter. Där ska hon sedan få jobba mot sanslöst hög betalning så länge som hon önskar och så ofta hon vill får hon fara hem för att träffa sambo, familj och diverse sluskar.
Marias bokliv ska få tillbringa en sommar i hängmattan med valfria djur inom räckhåll, fast inte så många att det stör läsningen av den trave böcker som ligger vid sidan av henne, på marken. Eftersom de böcker hon ska läsa är böcker som ingen någonsin läst förut, får hon förstatjing på alla recensioner och dessutom en slant för besväret.

Sen har jag ett jobb på lut till Vixx också. Men det är hemligt. Skitbra, dock. Så fort jag vet vad det är kan jag kanske tala om det. Men Vixx ska ha ett så fantastiskt jobb att det knappt är uppfunnet än, det är därför det är lite tricksigt. ;-)

Martina sa...

Jenny B: Grunts av Mary Gentle - the battle of good vs. evil från de "onda" orcernas synvinkel. Fem hjältar mot tiotusen orcer, ja, det vet man ju hur det kommer att gå... orcs will die by the thousands.

Un Lun Dun av China Miéville - där the chosen one INTE räddar världen utan far hem istället och låter nån annan ta hand om det hela.

Vad som helst med mormor Vädervax (Pratchett) eftersom hon är en gammal häxa som räddar världen, eller åtminstone Lanker, på en nästan daglig basis.

Förutom det så ska jag fundera på saken. High fantasy följer ju tyvärr oftast formulär 1A. Men vill man t.ex. ha urban fantasy/new weird så rekommenderar jag China Miéville.

En bok om dagen: jag älskar att du skriver "diverse sluskar" eftersom det är precis så jag kärleksfullt brukar beskriva mina vänner. =)

Paperback Lover sa...

Blev det nåt jobb på nåt bokförlag över? Isåfall kan jag ta det.