söndag 4 oktober 2009

Böcker som jag hunnit skriva

Nu är den klar. Inlämnad till tryckeriet. Rätt antal x i namnet. Ett tårdrypande tack i inledningen, och två lika obegripliga sammanfattningar på både engelska och svenska. Därtill hoppas jag att alla hundratals statistiska p-värden stämmer, och att alla grafer blir tillräckligt skarpa i tryck.

Jag vill gärna tacka alla i bokbloggosfären som umgåtts med mig (o- eller medvetna om att anledningen att jag alltid sitter framför datorn är att jag alltid skriver på min avhandling). Eftersom jag inte haft möjlighet att träffa särskilt många människor IRL har ni varit ovärderliga. Särskilt tack till Snowflake, Ingrid, Petter, Lyran, LillaO och Bokomaten, som jag har kommunicerat med nästan varenda dag de senaste månaderna.

Nu när jag dessutom har sovit i nästan två dygn sedan inlämnandet inser jag att jag har ganska stor lust att ta sajberpaus. Det är nu inte helt och hållet möjligt, men om inläggen är blir lite färre den närmsta tiden så beror det på att jag typ befinner mig i den riktiga världen. Och diskar, städar och lagar mat till exempel. Eller bygger med lego och trär halsband. (Gissa vem av mina familjemedlemmar som tycker att jag ska göra vad?) Själv skulle jag näst en bra bok vilja ge mig i kast med Sims3 (som sedan igårkväll är installerad).

Men i bakhuvudet funderar jag på Nobelalfabetet och vem på T som jag tycker skulle kunna tilldelas priset. Vi får se vem jag kommer på.

Jag tycker om att ha lite skott mellan jobbet och den här bloggen som handlar om något helt annat. Om någon är intresserad av att veta mer om vad avhandlingen handlar om går det bra att mejla mig (adress finns under länken "Om Vixxtoria" till vänster), så lovar jag att skicka en svensk sammanfattning (fast först på torsdag, för då måste den vara klar, och jag är en väldigt dödlinjedriven skribent. Och det var ett understatement).16 kommentarer:

Lilla O sa...

Grattis, grattis och tack själv för trevligt sällskap!

snowflake sa...

Jättegrattis, det måste kännas fantastiskt skönt! Och tack själv för sällskapet. :-)

Mitt svar: Jag tror att din man är en stor legofantast som vill bygga borgar hela dagarna. Får jag nåt pris?

Hermia sa...

Härligt! Som fru till man som just doktorerat har jag i alla fall en pytteaning om vad du sysslat med. Lycka till!

Petter sa...

Gratulerar.
(Lego och språkstudier borde väl gå att kombinera?)

Maria sa...

Gratulerar. :)

L. sa...

Stort grattis! :-)

On Word Arts sa...

Även jag ber om att få gratulera, samt uttrycka beundran över hur väl du hunnit med dessa båda sysslor.

Vixxtoria sa...

Tack för alla fina kommentarer! Det känns otroligt skönt! Nu börjar livet, liksom ;-)

Snowflake: Du ska få ett pris för det där, för det ligger sanningen väldigt nära. När vi i lördags vid någon slags posteuforisk familjeshopping skulle köpa presenter ville dottern ha legodjur... och sambon ett storpack blandade legobitar. ...

Hermia: Min egen erfarenhet (från sambons doktorerande för ett antal år sen) är att det på många sätt är värre att vara gräsänka/ling till någon som doktorerar. Stor prestation av dig!

Petter: En mig närstående forskare brukar använda legobitar när han illustrerar språkliga exempel, så jag antar att det är fullt möjligt. Man också anlägga antingen ett strukturalistiskt eller konnektionistiskt perspektiv på t ex inlärningsmodeller, och där kan man väl peta in ett legobitsperspektiv.

Tack också O, Maria, L och On Word Arts. Jag kan väl erkänna att jag möjligen hade kunnat bli klar några dagar tidigare om jag inte bloggat så ihärdigt under tiden, men något måste man sysselsätta sig med för att inte bli galen.

Hundöra sa...

Förlåt, det kanske bara är jag som är lite långsam :) Men inom vilket område har du skrivit din avhandling? Vad är det för ämne?

Vixxtoria sa...

Hundöra: Du är nog inte långsammare än de flesta, utan det är jag som inte är så meddelsam. Jag är språkvetare, och om du vill veta mer, får du gärna mejla mig på vixxtoria krumelur gmail.com, så ska jag skicka en svensk sammanfattning nån gång närmare slutet på denna vecka.

snowflake sa...

Jesus gillar också lego.
Av någon märklig och enerverande anledning går det inte att använda ctrl v i ditt kommentarsfält (har försökt förut också), så om du vill veta vad jag menar måste du själv gå till Illusionernas blogg. Väl där förstår du. :-)

Vixxtoria sa...

Snow: Jag har inga problem med att använda ctrl+v (eller äpple+v som jag gör på macen). Konstigt att du har sådana problem... Någon annan som upplevt samma sak? Jag ska kolla en gång till på inställningarna.

Jag har kollat hos illusionerna i alla fall, och det var lite kul ;-) Tack för tipset.

Bokomaten.. sa...

Oh, gullegulle du! Tack för att du förgyller dagarna, du också.. vissa veckor har man knappt tid att gå in och kolla sin mail känns det som och ibland hinner man ibland klämma in en härlig konversation.:) Önskar jag hade mycket mer tid att blogga.:) Och NATURLIGTVIS är jag dödsnyfiken på avnhandlingen som jag tycker man har fått hintat rätt mycket om. I alla fall när frustrationen läckt ut i bloggen emellanåt..:-) GRATTIS till förhoppningsvis avslutat förvärv!

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Tack!

(Jag önskar att jag också hade veckor när jag inte hade tid att kolla min mejl, men en så stor del av mitt jobb består tyvärr av att kolla mejlen. Och besvara den. Jag tror det är därför jag njuter så mycket när jag har semester, och gärna tar det lite datorfritt då...)

kontakt sa...

Coolt! Gratulerar! Jag tar mig friheten att dra iväg ett mail, så jag får en sammanfattning och får veta vad det handlar om. Själv avbröt jag mitt doktorerande utan att det ens blev en lic... men jag borde å andra sidan aldrig ens ha börjat.

Vixxtoria sa...

Kontakt: Tack. Jag ska svara på ditt mejl ganska snart (luften har lite grann gått ur mig, och jag har inte fått ihop den svenska populärvetenskapliga sammanfattningen än, men så fort den är klar så skickar jag över den - vilket även gäller övriga som mejlat och frågat).

Jag tror för övrigt att långt ifrån alla passar för den akademiska världen. Eller att den akademiska världen passar alla. Jag trivs ganska bra här, och jag är ganska bra både som forskare och lärare, men det är egentligen mer slump än val att jag är här idag, och jag tänker ganska mycket på om jag kanska ska skaffa mig något annat slags jobb nu... (men vi har just fått reda på att vi fått ett väldigt stort forskningsanslag för de närmaste tre åren, och det lockar, det gör det).

Annars har jag faktiskt inte licat. Jag har inte ens en fil mag, utan bara fil kand sedan tidigare.