måndag 11 januari 2010

Vit vecka

Jag bläddrar igenom bokbloggarna och ser hur alla (för att dölja bloggtorka och läsleda?) listar årets första bokinköp. Själv hade jag planerat för ett vitsigt och snitsigt inlägg om att jag minsann inleder året med en vit månad.

Sen besökte jag biblioteket på väg hem från jobbet, och där var det som vanligt utförsäljning.

För att bevisa att jag dock är förmögen till någon slags självbehärskning så kan jag berätta att det bara var Nobelpristagare som fick följa med hem.

5 kommentarer:

snowflake sa...

Vilka?

Vixxtoria sa...

Synar du bluffen?

Okej då: Gide, White och Beckett.

(Och så en fjärde som antagligen intresserar dig mer: Ulla Isaksson och Erik Hjalmar Linders bok om Elin Wägner).

Paperback Lover sa...

Igårkväll hade jag stolt kunnat säga att jag minsann inte hade gjort någon ny bokbeställning. Jag fick ju så mycket fina böcker i julklapp. Men nu får jag med svansen mellan benen meddela att en beställning är gjord på bokus och att fyra böcker snart är på väg hem till mig. Och du kan slå dig i backen på att jag kommer att blogga om det då de är framme :-)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag var på mitt lokala bibliotek igår och ville låna Inger Edelfeldt (som du gav mig i julklapp) men det fanns bara de nyaste titlarna i hyllan så jag kom hem utan. Bäst att gå till stora bibblan inne i stan.

Vixxtoria sa...

Paperback: Tecken på bloggtorka, alltså. ;-)

Bokmania: Ja, det är ju bekymmersamt det där, att jag faktiskt inte kunde skicka fysiska julklappar till var och en. Men lite kul är det verkligen att du anstränger dig för att få tag i den present! Hoppas du lyckas (det _måste_ ju vara något bibliotek som har kvar boken!). Annars går det bra med någon annan Edelfeldt också, vad mig beträffar. Men hon hade som sagt sin verkliga höjdpunkt där runt 1990, plus minus några år. Tycker jag då. Jag hoppas förstås att hon kommer peaka igen, men jag har inte blivit riktigt lika förtjust i de 00-tals-böcker av henne som jag läst.Lycka till i söket!