måndag 18 januari 2010

Checklista för franska romaner

Ibland (eller rättare sagt alltid, men det sker så sällan att ett genomsnittligt användbart tidsadverbial blir "ibland") när jag läser franska romaner så undrar jag om folk verkligen har alla de där komplicerade och accepterade kärleksaffärerna i Paris i verkligheten.

Eller om de bara förment självbiografiskt skriver om dem.

Jag har hunnit 56 sidor in i en bok, och här har redan presenterats två oäkta barn, två förlupna hustrur, en förrymd yngling, två dödssjuka älskande, två homosexuella förbindelser, en olycklig kärlek, och tre bedragna äkta män. Det motsvarar väl ungefär det tematiska innehållet i Strindbergs samlade verk?

10 kommentarer:

Lilla O sa...

Skickavidarepris gör att du får lite mer cred på min blogg!
Trevlig måndag!

ida sa...

åh vad är det för bok?! Jag håller nog med fransmännen, varför dra ut på det under flera böcker när man kan få in det på 50 sidor?:)

Paperback Lover sa...

Ajdå, det här gör ju inte att jag blir så sugen på att läsa franska författare, men om du avslöjar titeln så kansken jag kan hålla mig från den. Jag gillar komplicerade relationer, men det får inte vara hur många komplicerade relationer som helst.

Vixxtoria sa...

Nämen Lilla O, vad fint! Vad glad du gör mig. Igen och igen! Tack så mycket! (Nu måste jag klura lite också....)

Ida: Jag SKA berätta vilken bok det är när jag läst klart, men jag upptäcker gång på gång vilket förbannelse det vilar över mig, eller kanske över böckerna, om jag skriver ut deras namn förrän jag läst klart dem. Så du får helt enkelt kika tillbaks om några dagar :-) Sorry. Jag tycker om den i alla fall!!

Paperback: Men den här boken är jättebra! Jag är väldigt väldigt överraskad för det var med stor skepsism jag gav mig på den. Men jag återkommer, som jag skrev till Ida ovan, om titeln. Men det är förstås nåt väldigt pretto ;-)

Spectatia sa...

Eller kanske fransmännen helt enkelt bara har livligare fantasi...?

Vixxtoria sa...

Spec: Det var det jag menade med min formulering "förment självbiografiska" :-p

Anonym sa...

Nu är det dags att anmäla sig till pocketkedjan!

http://fullbokhylla.wordpress.com/2010/01/19/pocketkedja-anmal-dig-nu/

Anonym sa...

Genial dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

Vixxtoria sa...

Anonym: I don't really see how this post could help, but you're welcome.

Vixxtoria sa...

Full bokhylla: Tack för påminnelsen. Och för initiativet. Jag ska fundera ett par dagar på om det verkligen kommer funka för mig att vara med innan jag anmäler mig, men jag tycker som sagt att idén är jättetrevlig!