torsdag 28 januari 2010

Pubertalt alster

Jag behöver en ny soffa, och jag har köpt böcker för alla mina pengar. Nu har jag emellertid hittat ett roligare sätt än att få in pengar än att jobba extra: skicka in ett bidrag till Ikeas SM i Kylskåpspoesi.

Mitt första bidrag ser ut så här (och om man klickar på bilden kommer man till tävlingen, och får höra dikten uppläst på Twin Peaks-vis också):

Nej, min lön är inte betald av Ikea den här veckan, men det är kanske något att fundera på...

12 kommentarer:

Spectatia sa...

Men vad underbart vardagspoetiskt! Måste genast (eller kanske inte genast, men typ ikväll) plocka fram min burk med magnetiska ord och se vad jag själv kan åstadkomma.

Vixxtoria sa...

Spectatia: Jag är glad att du genast identifierar min kylskåpsrealism.

Jag har fått massvis med såna där små temaaskar i present, men det var länge sen jag lekte med dem nu. (Just den här dikten är alltså tillverkad på Ikeas särskilda hemsida, och inte fotograferad på mitt eget kylskåp.)

MariaH sa...

Fast soffa är väl ingen vitvara?

Vixxtoria sa...

Maria: som jag förstod det kan man vinna 5000 kronor i presentkort på Ikea. Men har jag missförstått, så att det bara handlar om vitvaror? I så fall kan jag tänka mig en ny tvättmaskin också (jag är inte så krånglig). Däremot så är sannolikheten att jag vinner något alls så liten, att jag mest deltar för det stora nöjet att kunna använda samma ord flera gånger om jag vill (det går ju inte när man flyttar runt sina egna magneter på kylskåpet hemma). :-)

L. sa...

Härlig dikt! Det där kunde jag inte motstå, fast jag inte alls hade tid. Mitt bidrag blev lite mer ångest-pretto. ;-) http://www.smikylskapspoesi.se/dikt/visa/utanfor_vara_t/655

Vixxtoria sa...

Men L! Din var ju skitbra!!!

L. sa...

Å, tack. *rodnar lätt*

Vixxtoria sa...

Men jag tycker det är svårt att inte komma in på något utan ett stråk av ångest. Och irriterande när man liksom vill skriva ett ord som inte finns.

(Nu har jag förfärdigat ytterligare två alster, men de lägger jag nog inte upp här.)

L. sa...

Jo, jo, nu blir man ju nyfiken! :-)

Vixxtoria sa...

L: Här t ex:

http://www.smikylskapspoesi.se/dikt/visa/vanlig_karlek/660

MariaH sa...

jag fattade det som om man bara kunde vinna presentkort för vitvaror o tyckte det var lite snålt... Fast chansen att vinna lär väl inte vara så stor nej, även om jag var en djävel på kylskåpspoesi i bekantskapskretsen lär det inte räcka till ett kylskåp.

Vixxtoria sa...

Maria: Du har rätt i att det är vitvaror. Men det upptäckte jag egentligen inte förrän jag började se reklamen för kylskåpspoesi-SM överallt på internet. Att det inte är ett generellt presentkort på Ikea framgår inte särskilt tydligt (inte alls?) via sidan där man skapar poesin...

Men jag är delägare i ett hus (ja, det är jag, sambon och banken, då alltså), och har inga problem att använda eventuella presentkort för något som helst. :-D (Och jag är nästintill helt övertygad om att jag inte kommer vinna något heller, så problemet är ganska hypotetiskt...)

Men jag tycker du ska testa tävlingssidan, om du inte redan gjort det. Det är kul!