lördag 2 januari 2010

Självinsikt

Jag antar att vi inte heller under 2010 kan förvänta oss att de författare som borde har nått samma stadium av visdom som Agatha Christies fiktiva deckardrottning Ariadne Oliver:
"Var så god", sade mrs Oliver rätt ut i tomma luften och frambesvor en tänkt förläggare. "Håll till godo, och jag hoppas ni tycker om det! Men det gör inte jag! Jag tycker det är uruselt! Jag tror inte ni vet om något som jag skriver är bra eller dåligt. Hur som helst så har jag varnat er! Jag har sagt att det är uruselt. Men ni sa: 'Visst inte, det tror jag inte ett ögonblick'. Men vänta bara, får ni väl se!" sade mr Oliver hämndgirigt. "Vänta bara, får ni se."

ur Tredje flickan, s 47.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej men!
Här är man borta från bokbloggsvärlden i en vecka och så kommer man tillbaka till en massa nyomgjorda snygga bloggar. Det är nästan lite så att jag får dåligt samvete, eller i alla fall prestationsångest.

Snygga nya bloggkläder har du skaffat i alla fall! Väldigt tjusigt! :)

Vixxtoria sa...

Tackar tackar! Jag ska ha officiell invigning nån gång framöver, när jag pysslat klart (det kommer nog se ut ungefär så här, men jag håller på att flytta runt en del andra saker). Jag är i alla fall ganska nöjd hittills (jag gilar ju grööööönt!).