måndag 25 januari 2010

Bokälskaren på Ikea

Tre tankar en överfull söndag på Ikea:

Gud, vad mycket folk i restaurangen! Och vad de tjatar! Bara för att jag ätit upp så betyder det väl inte att min medhavda bok är utläst, eller hur?

Tänk att det kan bli så snyggt med 22 ex av Bo Balderssons Statsrådet och döden i samma bokhylla. Är den beställningsvara eller finns boken att plocka på Ta själv-lagret?

Alltså det är vansinnigt irriterande att inte de bekvämaste fåtöljerna är placerade vid bokhyllorna med de bästa böckerna. Och så är det helt otroligt att lagstiftarna inte uppmärksammat att Ikea köper stora partier av svåröverkomliga böcker, som de varken bjuder ut till försäljning eller utlåning. Jäklar, nu stänger dom också, och jag som inte läst färdigt!
- Hallå, du, väktaren! Skulle jag kunna få låna din ficklampa tror du? Förlåt, hursa? Vadå inte sova över i den här sängen?

9 kommentarer:

snowflake sa...

och visst är det jobbigt när de ställer dit en massa olika böcker, så man måste kolla alla? Särskilt skinnisar. Tiden det tar!

Vixxtoria sa...

Egentligen tycker jag att det jobbigaste är att man verkligen verkligen inte _får_ köpa de där böckerna i bokhyllan. Jag har frågat flera gånger.

Och så är det så jäkla irriterande när sällskapet som följt med till ikea hellre vill gå och titta på badrummen i stället för att stanna i alla de inredda vardagsrummen och kolla in böckerna.

Vixxtoria sa...

... Men skinnband var ganska länge sen jag såg, faktiskt. Många pocketböcker med Skugges Blogg 2005-2007 fanns det i stället. Men så är det ett ganska nytt ikea också, så jag misstänker att de kanske slängt alla gamla böcker, och hämtat in nya kasserade från förlagen.

MariaH sa...

jag har närt allvarliga funderingar på att bara sno med mig guldkornen

Vixxtoria sa...

MariaH: Jag har verkligen plockat till mig några en gång och lagt i en sån där gul kasse. Men de fick jag alltså inte betala och ta med mig hem när jag väl kom fram till kassan.

Men jag antar att du verkligen menar "sno" i betydelsen stoppa ner dem i handväskan och _inte_ visa dem i kassan. Det är onekligen en tanke, för de har väl knappast larmat dem? Jag ska ha det i åtanke nästa gång jag besöker möbelvaruhuset, och så ska jag inte ta med mig några poliser i mitt eget sällskap (vilket jag hade igår). Och be sambon bära väskan också, förstås, annars blir det alldeles för tungt!

snowflake sa...

tar du polis med på Ikea för att ingen ska våga krocka kundvagn med dig eller stänga in dig i ett hörn? Smart!

Vixxtoria sa...

Snowflake: Jag tar ofta med mig poliser lite varstans, faktiskt. De kan vara väldigt användbara. När jag flyttade senast var det i huvudsak poliser som bar mina boklådor, till exempel. Och på min disputation i höstas var det inte mindre än fyra stycken närvarande, för att se till att gratulanterna inte blev för närgångna. Jag har även övningskört med en polis, varit på polisbröllop, slagits med poliser, och blivit bjuden på lunch av flera stycken poliser, faktiskt. Och min dotter har givetvis en polis som gudfar!

kontakt sa...

IKEA är något av en särskrivningens högborg. De har tagit beslut på att IKEA aldrig ska skrivas ihop med något annat, någonsin. Således ska deras möbler skruvas ihop med "IKEA nyckeln".

Fast sista gången jag var där hade de faktiskt spetat in ett eller annat bindestreck i frasen "Tag själv lager".

Vixxtoria sa...

Kontakt: Nu fick du mig att surfa in på deras hemsida för att kolla, och du har ju rätt. Jag har inte tänkt på det förut; jag har blivit för luttrad. Vilket i och för sig är bra för att förebygga hjärtslag, antar jag.