tisdag 3 november 2009

Fyndavdelningen

Det finns en massa skäl till att jag inte håller på och säljer av mina böcker på Tradera och Bokbörsen och andra trevliga marknadsplatser för andrahandsläsare. Den orsak jag alltid brukar framföra är att jag har svårt att skiljas från mina älsklingar. Folk brukar tycka det låter opraktiskt, men om de inte är min sambo som är tvungen att leva tillsammans med alla dessa böcker, så kan de ju egentligen inte säga något.

Men vet ni. Egentligen tror jag inte alls att det är separationsångest som är den främsta anledning till att mina bokhyllor korkar igen och madrassen knölig att sova på. I stället är det den matthet som drabbar mig bara vid tanken på att packa in en massa postförsändelser, skaffa porto och ta mig till posten. Och när jag tänker vidare på all mejlkorrespondens, och alla listor man måste pricka av mot vem som har betalt och vem som vilken adress hör till så ger jag upp alla tankar på att någonsin starta någon storskalig verksamhet som medför någon som helst kontakt med andra människor.

Dessa insikter drabbar mig när jag suttit och följt upp det i och för sig trevliga resultatet av helgens Tradera-auktioner: sex hemropade böcker (och tre förlorade). Alla dessa vinnarmejl man får, och alla dessa personkonton och clearingnummer man måste mata in, och alla dessa svarsmejl man måste skriva. Om jag inte så gärna ville ha böckerna skulle jag strunta i alltihop.

Och jag ska försöka försöka försöka minnas hur jag avskyr sån här administration nästa gång jag är på väg att ropa in böcker över nätet.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Testar att kommentera.

vixxtoria sa...

Testar igen.

Vixxtoria sa...

Testar en gång till.

Paperback Lover sa...

Tell me about it. Gissa vilken kommers jag hade när jag skulle införskaffa alla mina Poirot-deckare. Där var det mest inbetalningen som var jobbig, fick lägga till en faslig massa nya postgironr i min internetbank :-)
Sen var det i och för sig kul när paketen kom. Det blev bara dumt en gång med en säljare på Tradera, annars fungerade det rätt smärtfritt. Men aldrig att jag skulle sälja mina böcker sådär, jag samlar på böcker och sålänge jag vill göra det kommer jag att fortsätta.

Vixxtoria sa...

Paperback: Jag tänkte på dig flera gånger under helgen faktiskt, för det var några fina Zebrapocket av Christie ute! (Men jag har håller inte reda på riktigt vilka som är Poirot och inte.)

Men det är precis alla postgironumrena på internetbanken som är otroligt tröttande. Och jag tar förstås aldrig bort dem heller, så vid det här laget har jag måååååååånga inlagda nummer.

Ska det inte börja snöa snart, förresten, så att du äntligen börjar läsa dina deckare?