fredag 20 november 2009

Överallt

Nu har dom satt upp fartkameror längs hela den väg där jag varje morgon brukar köra för fort till jobbet. Jag vågar inte riktigt tänka på hur ytterligare försent jag kommer att komma till jobbet varje dag.

Och så har jag anmält mig till något som heter övertidsvarning som är en "service" biblioteket erbjuder. Det innebär att jag får ett mejl tre dagar innan de böcker jag har lånat på 1-veckas-lån ska vara tillbakalämnade. Jag vet inte hur det är för er, men min läslust försvinner liksom när jag blir stressad.

Sålunda en vecka med inskränkningar både i arbets- och privatlivet. Skönt att det är helg snart.

2 kommentarer:

Snöfrid sa...

Jag kan inte heller läsa under stress. Därav lånar jag nästintill aldrig böcker utan köper de istället. Även om jag tar "långlån" så känns det inte som om jag kommer hinna läsa ut boken i tid. Jag vill kunna läsa i min egen takt och lägga ifrån mig boken ett tag om jag vill. Tidspress gör det svårt att koncentrara sig och verkligen njuta av berättelsen.
Sen brukar jag glömma att lämna tillbaka böckerna i tid och blir hela tiden skuldsatt.

Vixxtoria sa...

Egentligen är jag precis som du, och vill absolut inte läsa under press. Men om jag väl kommer in på ett bibliotek, där man får ta med sig vilken bok som helst hem alldeles gratis, och det finns så många böcker, ja, då kan jag inte motstå.

Det som händer när jag kommer hem är dock att jag prioriterar biblioteksböckerna på bekostnad av alla andra olästa böcker, och det är ju både tråkigt och praktiskt. Trots denna prioritering händer det dock som oftast att jag får betala böter.

Jag köper ju en massa böcker också, men lösningen är inte så enkel, eftersom många av de böcker jag vill läsa är svåra att få tag på. Om man har tur på antikvariat eller bokbörsen, men oftast finns de som tur där på bibblan. Än så länge.