torsdag 12 november 2009

Böcker och sprit

Igår på väg hem från jobbet så gick jag förbi den där förledande dörren. Ni vet den som leder till helvetet och himlen på en och samma gång. Jag var försenad och hade skoskav, var hungrig och kissnödig och sammanbitet besluten att gå förbi värmen och den dammiga hemtrevnaden där inne mellan böckerna. Men ett litet getöga kunde jag ju inte låta bli att kasta mot entrédörren.

Och jag undrade om de inte skämtade novembro med mig!

För på dörren fanns ett nytt anslag som annonserar att när biblioteket är stängt så är det från och med nu möjligt att lämna tillbaks böckerna på den lilla bypuben. Snacka om samarbete!

Lika innovativt som Veberöds nya tilltag med obemannade bibliotek kvällstid.

Framöver kommer vi säkert få se bibliotek som samarbetar med ica-affärer, folkracebanor och konserthus. I stället för att ha ett sånt där bokinkast vid dörren som biblioteket hade när jag var liten.

9 kommentarer:

snowflake sa...

Men det är ju underbart!
Jag älskar pubar med böcker i. Många har ju det också, gamla inbundna utan skyddsomslag som bara står och är dekorativa, franska och halvfranska och andra.

Vixxtoria sa...

Snow: Jo. Jag tycker egentligen också att det är en fantastisk tanke. Fast om man bara ska lämna böckerna på puben, så kan de väl inte liksom stå framme och vara dekorativa, eller?

Men jag upptäckte i förra veckan en ny restaurang här i stan (ja, upptäckte till och med i bemärkelsen var där och käkade), som hade en hel vägg fylld av bokhyllor från golv till tak. Wow! (Fast jag tror inte det var biblioteksböcker...)

Hermia sa...

Men åh vilket trevligt påhitt! Tänk biblioteken de finns var du än är..

Maria sa...

Vad fint. Och det obemannade biblioteket var ju en ashäftig idé. Tyvärr skulle man väl inte våga ha det så var som helst, men trevligt om den finns ställen där det funkar. :)

Vixxtoria sa...

Men Hermia, nu hoppades jag att i alla fall någon bibliotekarie skulle bli lite sur över att deras specialkompetens anses så fullständigt oviktig ;-)

Maria: Obemannade bibliotek är på sätt och vis häftigt. Men vad händer om man tycker det funkar så bra, så att bibliotekarierna rationaliseras bort helt?

Bokomaten.. sa...

Nä, men bokinkast kan man inet ha, det blir bara smällare och avföring slängt där i.. Så sa de när jag jobbade på folkbibla.:)

Och det är väl bara roligt att man kan lämna på puben också?? Jag menar, det är väl inte bara återlämning bibliotekarier sysslar med?????

Veberöd är en annan sak..

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Ja, jag misstänkte väl att det vara såna där hinder som gjorde att återlämningslådorna försvann. Hur vanligt var hundbajset egentligen, skulle jag vilja veta? Var det inte bara en anledning att fördröja återlämningen och hämta in lite kosing på förseningsavgifter?

Och om jag förstår dig rätt tänker du alltså att det sitter en bibliotekarie med kvällstjänstgöring på puben? Hmm. I see. Interesting.

snowflake sa...

Får man sitta där och läsa och dricka vin på kvällarna? I så fall söker jag det jobbet!!

Vixxtoria sa...

Snow: På biblioteket eller på puben, menar du?

Jag kan bara instämma i att jag gärna skulle ha ett jobb där jag fick sitta och läsa och dricka vin. Det behövde inte nödvändigtvis begränsas till kvällstid.