lördag 31 oktober 2009

Spänningen i tillvaron

Om man inte har någon spännande bok att läsa så kan man alltid lägga bud på Tradera, gärna på böcker där affären nästan är avgjord, och där många är med och satsar.

Och så sitter man där vid skärmen och uppdaterar och uppdaterar webbläsaren för att se hur budgivarna höjer och höjer. Frågan är vem som sitter med Svarte Petter på slutet – den som vann auktionen till överpris, eller den som blev lottlös.


4 kommentarer:

Jessica (ord och inga visor) sa...

Haha! Eller så kan man komma på bok efter bok man vill ha, men som inte finns på adlibris, och sitta och leta efter dem på bokbörsen och antikvariat.net. Nackdelen där är att man garanterat kan köpa dem genom ett klick, och det gör det hela så mkt dyrare än vad tradera antagligen är..

Vixxtoria sa...

Jessica: Åh, det finns så många oemotståndliga sätt att få tag på böcker.

Men faktum är att min erfarenhet är att det inte så sällan blir dyrare på Tradera, för när man väl sitter där och har gett sig in i leken, så bjuder man lätt över det pris som finns hos antikvariaten eller bokbörsen. Jag går inte ens dit och kollar ;-)

Jessica (ord och inga visor) sa...

Ja, det gör det verkligen :) Igår kväll klickade jag hem en väldigt fin utgåva av "Klockor vid sidenvägen" (Moa Martinsson) som jag äntligen vill ha läst. Och en underbar astrid lindgren-bok (som jag köpte för min egen skull enbart - har ju inga barn än) som heter Salikons rosor. Ett ex kostade 900 och det jag köpte 65. Eh. Hursomhelst ett kap och en väldigt vacker bok. Sådant finns bara på bokborsen.
Jaså, du borde börja kolla där. Du kommer bli förvånad över vad man kan hitta..

Vixxtoria sa...

Jessica: Det framgick nog inte tillräckligt tydligt att jag ofta kollar på Bokbörsen. Och köper därifrån :-)

Men den fina Lindgren-boken hade jag gärna haft också. Sagorna som finns i den har jag på annat sätt, men inte just samlade så. Grattis till fyndet!