torsdag 6 januari 2011

Välkommen hem!

Visst blev jag glad över alla böcker jag fick i julklapp. Men jag måste säga att jag nästan blev gladare när årets julturné bland släkt och vänner gjorde att jag fick med mig några gamla bekanta hem igen. Det blir kärt besvär (men besvär blir det!) att göra rum för dem i bokhyllorna.Uppifrån och ner: Ingrid Hedströms Flickorna i Villette (mycket välskriven, med alltför förväntad twist på slutet), Gudrun Abascals Att föda (en av de bättre om man går i väntans tider), Lena Einhorns Ninas resa (boken bakom den prisbelönta filmen med samma namn, se och läs!), Lena Einhorns Handelsresande i liv (om en "svensk" Oskar Schindler, mycket intressant, men lite träig att läsa), Bryan Sykes Evas sju döttrar (ett mycket kärt återseende, ty boken har varit på villovägar i många år. Denna bok toppade mina läsupplevelser från 2000-talets första decennium), Nanna Bylunds Att amma (jag minns inte så mycket av den här; jag tror att det kan finnas bättre böcker i ämnet), samt Monica Antonssons Mia. Sanningen om Gömda (har man nån gång läst Marklunds Gömda så ska man läsa den här).

2 kommentarer:

a-lo sa...

Vad bra att alla var i (nästan) samma nyans för då blir det ju lätt med färgkoordineringen i bokhyllan! Anar ett litet tema bland titlarna, kanske?

Vixxtoria sa...

A-lo: Ja, nu är ju jag inte så ytlig så att jag bryr mig om färgkodning (och det är nog ljuset som luras, för det är bara tre böcker som är rödaktiga faktiskt). Böckerna har varit utlånade till lite olika personer som haft behov av olika saker. En del har fått barn under 2010, och andra var lite mer sugna på holocaust. Folk har så olika intressen :-)