måndag 10 januari 2011

Livet går vidare

Det är nog många inom förlagsverksamheten som är oroliga vid den här tiden på året. Folk har köpstopp. De lovar att läsa ur bokhyllan innan de så mycket som går in i en bokhandel. De klickar bort Adlibris reklammejl halvlästa. De skaffar bibliotekskort och beställer upp dammiga klassiker ur magasinet. En del karaktärsfasta bokbloggare och -läsare kommer hålla ut hela januari. De riktigt duktiga ända fram till bokrean i februari.

Men jag vill trösta bokbranschen med att de kan andas ut. 2011 blir sannolikt inte det år då redaktörer och omslagstecknare blir uppdragslösa och får sluta sina dagar med att elda upp feltryckta provexemplar i utkylda stugor i lantlig miljö.

Och hur kan jag veta det så säkert? Jo, jag har redan köpt 14 böcker i år. Varav jag endast behöver en på jobbet (och den borde jag köpt 2010, så jag är inte säker på att den ska räknas med här).

Jag kommer nog inte hinna läsa alla den här månaden, så förmodligen blir det lite tröstköpning på det redan i början av februari.

9 kommentarer:

Bokomaten sa...

*asg* Jag har också redan lagt två beställningar, privat.=) Trots att plånboken säger att jag borde ta det lugnt med shoppandet...

Böcker, böcker, böcker sa...

Hahaha, bra att du håller igång bokhandeln så den inte förslappas helt

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Ja, jag ska inte säga hur många olika beställningar jag är uppe i. Men två stora till nätbokhandlar – en för att jag var tvungen att ha en jobbok, och då tyckte jag att jag kunde köpa lite pocket på köpet. Och en för att min sambo ville ha en tv-serie, och då tyckte jag att jag kunde köpa lite böcker på köpet... Och så håller jag på att köpa på mig Maria Lang-böcker, så var det här slutar vågar jag inte tänka på.

Men jag önskar mig en ny bokhylla till Alla hjärtans dag.

BöckerX3: Jag har insett att jag måste ta mitt samhällsansvar.

Jenny B sa...

Jag är bara hälften så aktiv som du, och har köpt sju böcker i år, varav fem i en beställning igår kväll, som jag sitter och är glad över än! Precis som du så tänker jag att man får hjälpa till att hålla kommersen igång efter den intensiva julhandeln. Jag tycker det vore synd om butikernas intäkter sjunker till noll i januari! Visst fick jag julklappsböcker och visst har jag en oläst hög hemma, men jag tänker inte neka mig glädjen när jag hittar en bok jag blir riktigt intresserad av.

Titti/Hellre barfota än boklös sa...

Jag ser fram emot när min ekonomi tillåter att jag kan köpa böcker igen.

Vixxtoria sa...

JennyB: Jag önskar jag var en tredjedels så aktiv. På allvar. Jag faller alltför ofta för frestelser jag borde undvika. Det är inte precis så att jag inte HAR bokhyllan full av olästa böcker som jag kan förvänta mig är riktigt bra...

Titti: Jag förstår det – och må arbetena trilla över dig under 2011. Och bokkontrakten, så klart. Och jag önskar att jag (på allvar) kunde få till ett lite mer köpfritt liv på vissa områden.

magnusax sa...

Själv har jag hunit med att köpa ett tiotal böcker sedan nyår.

Lisa H sa...

14 böcker i år redan!? Bra jobbat Vixx!

Och med tanke på inläggets datum (igår. arla morgonstund!) så kanske siffran stigit något vid det här laget..?

Vixxtoria sa...

Magnusax: Tja, då har du minst fyra böcker till godo. Eller om det är jag som har det. Jag vet inte riktigt åt vilket håll man räknar...

LisaH: Hrm. Okej, jag är genomskådad. Det låg ytterligare en bok i brevlådan när jag kom hem den eftermiddagen, och igår låg det en hett efterlängtad jobbok och väntade.... Vad blir det – Sexton? (Och mitt universitetsbibliotek skickade nyss ett sms om att min beställning nu har inkommit...)