fredag 26 november 2010

Skärpning (snyft)!!

Man tycker ju att någon av alla de bokbloggare som lekt filmrecensenter den senaste veckan kunde ha behagat nämna att man faktiskt behöver ett par paket pappersnäsdukar på den nya Harry Potter-filmen. Nu fick jag börja med att snyta mig i godispåsen redan när Hermione raderade ut sina föräldrars minne (och mina chokladbjörnar smakade därefter mer än avsett skumt), och fortsatte sedan med att avverka de flesta av mina klädespersedlar. Som tur är kände jag ingen som satt bredvid mig, så det var bara jag själv som behövde skämmas.

Sen sitter jag här med ett stort bekymmer. Jag gick förstås direkt hem från filmen och började läsa på sidan 386 i Harry Potter and the Deathly Hallows. Och visst är det så att man inte får räkna en sådan läsning som en utläst bok när man kommer till slutet, utan att först läsa den första halvan av boken också?

8 kommentarer:

Titti Bäckman sa...

Nej! Det är fusk, fusk, fusk!

Jag har ju redan läst boken så jag anar att filmen är väldans sorglig. Men jag måste ju se den ändå förstås. Och jag kommer garanterat att böla som sjutton. Men jag ska ta med mig ett par paket näsdukar.

Anonym sa...

Lite fusk är det faktiskt ;) Dessutom är ju såååklart boken bättre än filmen så hela boken bör läsas! Pronto!

Bokomaten.. sa...

Äh, inte fusk.

..men ber aningens om ursäkt.. själv bölade jag förstås som en fontän. såg små barn som var alldeles röda i ansiktet efteråt också. Den är ju från 7 år i målsmans sällskap...

Emmas Bokhylla sa...

Ah, bra att du varnade mig, skall forsoka ga och se den i helgen och jag har langtat nagot enormt...! Men jag skall ta med mig nasdukarna, for jag grinade otroligt nar jag laste boken, sa det lar ju inte bli battre nu!

Vixxtoria sa...

Titti: Okej, jag har nu läst ut andra halvan av boken, och nu börjat läsa den första halvan, men efter det måste man väl få räkna den som läst? Man måste väl inte läsa hela boken i rätt ordning, bara läsa alla ord, eller?

Eli: Ja, boken är bättre än filmen. Men jag ser HP-filmerna för att få en illustration till böckerna, och bryr mig inte så mycket om saker som de ändrat. (Men det måste gå lite lagom lång tid mellan bok och film, så klart, annars irriterar jag mig precis som alla andra normala människor.)

Bokomaten: Jag såg inga 7-åringar alls. Så mycket grät jag.

Emma: Ja, hoppas du tog med dig näsdukar!! Och hoppas du hade några trevliga timmar (det hade jag; jag gillar att gråta på bio).

Titti sa...

Det är helt okej för min del. ;-)

Böcker, böcker, böcker sa...

Jag bölade i slutet, stackars Dobby! Och jag blev LOL:ad åt av medhavd sambo.

Vixxtoria sa...

Böcker^3: Vilken sambo! Erbjöd han dig inte ens sin näsduk? (Han hade väl snorat i den själv, förstås!)