... Det är i Holland och jämförbara länder flera hundra gånger viktigare för människors hälsa att förbättra näringsinnehållet i kosten än att ytterligare minska riskerna med en redan säker mat.
Mat är mest hälsosam – och godast – när den äts färsk och nylagad, och hygiensatsningar har en tendens att gynna utvecklingen mot storskaliga centraliserade lösningar, där maten förlorar både smak och viktiga näringsämnen när den lagras och forslas runt.
Jag lagar mig en kopp munkte från gotländska Kränku och äter mormors hembakta kanelbullar till, och fortsätter läsa.
4 kommentarer:
Aha! Väl tänkt och väl formulerat. Vad bra om man kan börja tänka sig en "lagom" nivå på hygienkraven, så att maten får vara så näringsrik och smaklig som möjlig.
Jenny: Jag förstår bara inte hur det ska gå till. Det är som om hela världen målat in sig i ett hörn, och där står vi och svälter ihjäl om vi inte mikrar frysmaten som är det enda vi har tillgång till där inne i hörnet...
Jag ska se om författarna kommer fram till någon vettig lösning på slutet, men jag är pessimistiskare än doktor Dengrot.
Kränkus munkte är nog en av de godaste tesorterna jag har druckit tror jag. :-)
Titti: (Här ligger jag efter med att svara på kommentarer upptäcker jag plötsligt): Jag gillar munktéet skarpt, och det är absolut en av mina favoriter, men Kränkus sommarblandning är det jag inte kan leva utan. Om du inte testat, så gör det!!
Skicka en kommentar