tisdag 30 november 2010

Tripp trapp

Bokbabbel drömmer om hemliga gångar fulla med böcker, dolda bakom lönndörrar klädda i bokhyllor. Jag kan tillstå att jag gör detsamma. I det hus vi bor nu blir det dock svårt med en sådan ombyggnad. Å andra sidan kan jag glädjas åt att ha bokhyllor i trappan.


Det här är en suddig bild på de flesta av mina ungdomsböcker. Lägg märke till bokstödet i form av ett X. Bought especially :-)

15 kommentarer:

Bokomaten sa...

Fiiiiint!

Anonym sa...

Vad mysigt!

Daniel sa...

Vild & galet! tycker man bör se böcker när man går i trappan!:)

Bokbabbel sa...

Jag har inte ens en trappa, och änu mindre en trappa med bokhylla. Men är det inte farligt, har ni haft gäster eller egna invånare som trillat i trappan p.g.a. hyllorna?

(Du kan förresten betrakta det här som den sista kommentaren jag någonsin lämnar här)

Vixxtoria sa...

Bokomaten: (Jag vet inte riktigt om det här är rätt plats att avslöja att det var de tidigare ägarna som var så här kreativa. Men antagligen inte.)

Fullbokhylla: Ett tips till nya huset, kanske?

Daniel: Problemet är att man alltsomoftast tar sig en bok och sätter sig i trappan och läser. Man ser förresten den här hyllan väldigt bra när man ser på tv också. Det är också trevligt.

Bokbabbel: Vi har haft en del snubbel i trappan, det är sant. En gång råkade någon i vår familj (vi kan kalla honom S) trilla med en kaffekopp. Då blev någon annan (vi kan kalla henne V) väldigt arg.

Och det har varit trevligt att ha dig här på besök. Jag vet hur du känner dig nu, eftersom jag själv sa upp bekantskapen med Bokomaten när hon åkte på semester till Italien andra sommarn i rad.

Anonym sa...

SNYGGT!(Ja, en bokhylla i en trappa kräver caps lock känner jag.)/Agneta

Hanneles bok-paradis sa...

jag bara älskar sånt :)

Ingrid sa...

Fint, tycker jag också- och väl utnyttjat utrymme!

Lisa H sa...

Jag instämmer i kören - Fint! Undrade också om fallrisken i trappan med så mycket godbitar i blickfånget och det fick jag ju svar på här bland kommentarerna. Undrar också om man verkligen når böckerna längst bort/längst in..?? Eller de kanske är i bekväm ögonhöjd? Svårt att bedöma avstånd på en bild utan människa :)

PS. Ja, verkligen snyggt X ;)

Vixxtoria sa...

Agneta: Ja du, betänk att det här fotot är taget med osmickrande taklampa med min iphones dåliga kamera. Då inser du hur mycket bättre det är i verkligheten.

Ingrid: Mitt hus har inte så mycket väggyta, så man måste utnyttja det som finns. (Fast jag ryser när jag tänker på att de föregående ägarna, som alltså var så här kreativa, faktiskt inte hade några andra bokhyllor. Rena analfabeterna, alltså.)

LisaH: Man når utan problem alla böcker man behöver. Och jag är 163 cm. Däremot är det väldigt svårt att damma. Jag tror inte att jag dammat den här hyllan ordentligt sen vi flyttade in för fem år sen, så svårt är det ;-)

Böcker, böcker, böcker sa...

Fantastiskt, snacka om att utnyttja utrymmen maximalt :D

Titti/Hellre barfota än boklös sa...

Riktigt snyggt. Jag ska ta och inspektera de där bokhyllorna lite närmare när jag kommer för att se om ert skafferi innehåller nåt gelatinfritt jag kan äta. ;-)

Sen får ni faktiskt inte skrämmas så där, Vixxtoria och Bokbabbel! Jag hade missat diskussionen hos Bokbabbel om de här hyllorna så jag blev lite orolig när ni skrev på det där viset. Men eftersom jag nu har snokat ordentligt bland kommentarerna så känner jag mig lättad.

Vixxtoria sa...

BBBöcker: Tja, du skulle bara ana hur mycket jag utnyttjar utrymmet under sängen...!

Titti: Det är som sagt ungdomsbokssamlingen (jag har fått flytta iväg alla Maria Gripe, Peter Pohl och Per Nilsson, och sånt där som Harry Potter och sånt, men resten är där). Du får gärna inspektera; man sitter riktigt bra i trappan och kan mumsa på saker med och utan gelatin medan man läser (om) Den långa vägen hem, Lilla huset på prärien-böckerna, Narnia eller Pip-Larssons.

Angående mig och Bokbabbel så är det väl mest hon som sagt upp bekantskapen. Jag vet inte riktigt om jag sak ignorera henne, göra roliga grimaser så att hon börjar skratta eller skaffa mig nya och roliga kompisar som hon blir så avundsjuk på att hon kommer och frågar om hon får vara med och leka...

En bok om dagen sa...

Finns risk för att man blir ståendes väldigt länge där utan att bry sig om värdfolket... ;-)

Vixxtoria sa...

En bok om dagen: Det gör inget. Då kan jag lägga mig på soffan och läsa en bok under tiden.