tisdag 9 november 2010

Den som väntar på något gott kan få nötchoklad

Jag skulle ju gärna vilja veta hur Titti har tänkt, men det hindrar inte att jag är mycket glad och överraskad över innehållet i det fullproppade gröna pocket & påhitt-kuvert som väntade på mig härhemma.

Innehållet, då? Jo, två böcker som jag aldrig hört talas om i hela mitt liv (och det är ju rätt bra jobbat): The diary of Nobody av George & Weedon Grossmith, samt Människomuseet – fjorton lettiska noveller (med grön baksida!).

Kanske gömmer det sig några mosslik bland novellerna, men annars kan jag roa mig med andra saker: en ansiktsmask (mina porer kommer att chockas!), duschkräm och ansiktskräm (min kropp hälsar att det är en lyx den nästan glömt bort), teer (jag vet inte om jag ska använda dem medan jag badar, men på något sätt har mina associationer börjat luta åt det hållet, och i så fall kommer jag mest att dofta jordgubb och vanilj), och nötchoklad (om ni tycker att den ser öppnad ut på bilden, så är det antingen en synvilla, eller så kan vi säga att brevbäraren bröt sig in i paketet innan jag hann fotografera), väldigt många färgglada klubbor (som dottern såg lååååångt efter, så de ska jag gömma ordentligt), ett paket värmeljus (som jag kanske kan sätta på badkarskanten), och några vackra kort (inklusive penna); jag har faktiskt en viss svaghet för att köpa på mig såna där små kartonger med korrespondenskort, så det var ett riktigt bra val.


Ja, jag har liksom redan börjat planera några kvällar i badkaret, så det är lika bra att jag visar en ordentlig (om än lite suddig) bild på böckerna innan de har blivit vattenskadade:Tack snälla Titti – det var en hemskt trevlig överraskning, som sannerligen inte gjorde mig besviken  (eller jo, lite; en inläsning av hela Laura Palmers dagbok hade ju överträffat det här, det måste jag medge, men annars ser jag mycket fram emot att läsa de här böckerna. Föredömligt korta också. Det uppskattas!)

Nu måste jag undersöka om jag brevbäraren har lämnat kvar nån choklad.

3 kommentarer:

Titti/Hellre barfota än boklös sa...

Jag hade jättesvårt att välja ut vilka böcker jag skulle ge dig. Jag spenderade ganska lång tid med att komma på titlar som jag genast fick förkasta då du redan hade läst dem. Det var stört omöjligt att komma på vad sjutton jag skulle skicka. Till slut tänkte jag, vad är det mest "konstiga" jag kan komma på. Jag ska erkänna att jag fick använda en hel del av min hjärnkapacitet för att fundera över det här. Men till slut fick det bli lettiska noveller. Jag hade på känn att du inte läst den tidigare. ;-) Och så en liten bok som räknas som klassiker fast inte en människa har hört talas om den. Jag vet inte hur jag hörde talas om den första gången men jag gillade den iaf när jag läste den för några år sedan.

Ja det här var en utmaning. Jag hade verkligen ångest inför vad du skulle tycka om innehållet i det. Hoppas brevbäraren inte åt upp allt för mycket av chokladen. Gudarna skall veta att jag var väldigt sugen på den själv också. Men det var inte jag som provåt jag lovar! :-D

snowflake sa...

Vilket underbart paket! Perfekt för hösten och den annalkande vintern, då vill man ju gärna tillbringa kvällarna i ett skumbad. Du kommer att bli alldeles skrynklig. :-)

Vixxtoria sa...

Titti: Nu blir jag ju nyfiken på vilka titlar du tänkte ut med förkastade :-)

Annars gillar jag skarpt konceptet "konstiga böcker" – det var definitivt min första tanke också när jag såg böckerna igår. Jag insåg genast vilken ansträngning som låg bakom. Jag tror faktiskt inte att jag läst en enda bok av en lettisk författare, säkert ingen modern (fast jag har på känn att det finns någon av de klassiska författarna som typ är född eller uppvuxen i Riga eller så). Däremot har jag besökt Riga vid ett tillfälle. Och novellerna ser härligt lättlästa ut. The Diary of a Nobody verkar ju helt otroligt att jag inte hört talas om, men den ser jag också fram emot, låter bra att du gillade den.

Snowflake: Skrynklig? Jag som planerade att föryngra mig, jag :-)