fredag 23 april 2010

Viktig fråga!

Jag vet ju att man brukar dra av så där ett halvt kilo för kläder när man väger sig påklädd, för att så att säga komma närmare den egentliga vikten. Men hur mycket brukar ni andra räkna bort för böckerna? Använder ni en schablonvikt för en medelstor pocket, eller subtraherar ni tyngden hos en tegelstensroman?

(Ja, jag inser att frågan är lite känslig, men ni kan svara anonymt och utan foto, om ni skäms för hur tunga böcker ni läser.)

8 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Det löser sig oftast för mig genom att jag tar av mig alla kläder och då försvinner även bokvikten eftersom boken sitter fast i nån byxficka.

Men ett tips är att väga sig först med en schablonbok och sedan utan så vet man hur många hekto boken väger. Så kan ta bort den vikten sen när man väger sig ;-)

Vixxtoria sa...

Paperback: Okej. Du tar av dig alla kläderna. Men hur gör du med det där halva kilot som du ska räkna bort för dem? Lägger du på det efteråt då?

Jag funderar annars på att väga alla mina böcker på köksvågen i helgen och räkna ut medelvärdet på det sen, så vet jag vad jag kan dra av. Mina 23 band av Nordisk familjebok från 1953 kan jag väl räkna som en bok, va?

Paperback Lover sa...

Här läggs inte på några kilon.

Vägde just en normalpocket. Den vägde tre hekto. Så egentligen gör det ingen skillnad för mig som kan pendla i vikt nåt drygt kilo från hungrig till mätt :-)

Paperback Lover sa...

Och ja, en samling böcker får räknas som en bok :-)

Lilla O sa...

Eller tunna...

Ann-Sofie på OOOFbok sa...

Viktig fråga! För några år sedan sände jag ständigt böcker till dotter i Frankrike och tjatade på Adlibris (eller om det var Bokus) att de MÅSTE skriva ur bok-vikt så att jag beställde en lagom mix till den där 2-kilospåsen Posten hade. De trodde jag var galen och viktfixerad. = )
//Ann-Sofie

a-lo sa...

Ok, nu förstår jag helt plötsligt min chockartade viktuppgång på MVC för några veckor sedan. Jag skulle alltså plockat av mig böckerna också! Måste tänka på det till nästa vägning. Tack för tipset Vixxtoria.

Vixxtoria sa...

Ann-Sofie: Jag pendlar mellan två svar :-)

a) Oj, vilken mamma som skickar böcker till dottern utomlands! Heja!

b) Va? Bara 2 kilo böcker?

:-)

a-lo: Ja, tänkt på det! Det tog några månader innan jag kom på att det var så man skulle göra, men sen blev min barnmorska mycket förvånad när jag plötsligt vägde mindre än veckan innan. ;-)