lördag 24 april 2010

Inför döden är vi alla lika

Finns det någon ytterligare svensk utgåva som jag bör leta reda på inför inköpet av den sista delen i denna septalogi? Man vill ju inte missa något.


10 kommentarer:

Petter sa...

Silvertronen- och Prins Caspian-omslagen är blasfemiskt fula.

Vixxtoria sa...

Petter, jag håller med. Men när jag hittade dem på årets bokrea så tyckte jag att min samling ändå borde fyllas på; det här är trots allt en serie som jag läser om inte alltför sällan, och det är så krångligt att låna från biblioteket varje gång.

Egentligen gillar jag dem på översta raden mest, men det kan möjligen vara för att det är den upplaga som jag vuxit upp med.

Petter sa...

Den översta raden är den bästa (visserligen växte jag också upp med dem, men Nostalgin ljuger inte alltid för en).

Illustrationerna av Pauline Baynes, som också blivit omslag i den äldre utgåvan, är en viktig del av Narnia-upplevelsen.

Jag är jag sa...

Den översta är den bästa, äger hela själv, sparad från när jag läste och läste Narnia. När jag blev äldre så köpte jag en utgåva med alla Narnia böcker i en, väldigt fin. Men för mig är Narnia dom översta

Bokomaten sa...

Håller med om att de översta är bäst, men det är ju också de som är fråns ens barndom liksom... men visst finns det fler utgåvor..;) Har en med svart ram här på biblan...

Vixxtoria sa...

Petter: Baynes illustrationer finns i alla upplagor. I den blasfemiska till och med i färg – inte så dumt!

Jag är jag: Ja, för mig är också den översta raden Narnia. Den där boken med alla böckerna i brukar jag snegla på då och då, och jag tänkte att dottern skulle få den i present när hon blir lite större. Vad tror ni 6-årspresent? Kan jag vänta så länge?

Bokomaten: Ja, men då får jag satsa på den med svart ram till Den sista striden. Om det nu ska blandas upplagor, så tycker jag man ska göra det ordentligt!!

Jag är jag sa...

Jag skulle inte kunna hålla mig om jag var du, men jag måste erkänna att den utgåvan är perfekt som 6 års present, det skulle då varit min största dröm när jag var sex. ( var helt fast i narnia i den åldern, läste nästan inget annat )

Emma sa...

Ah, haller med om att oversta raden ar den absolut basta! Tyvarr har jag bara forsta delen i den upplaga, alla de andra sex i den som kom efter (den du har Kung Caspian i), tyvarr.

Zachan sa...

Snygg samling =)

Jag personligen tycker att Kung Caspian-stylen är den snyggaste. Kan dock bero på att det är den utgåvan jag minns sedan uppväxten ;)

Vixxtoria sa...

Jag är jag: Tja, jag kan antagligen hålla mig ifrån den fina illustrade upplagan med alla böckerna för att den alltid kostar nästan 400 kronor, och jag alltid tänker att jag i princip har alla hemma i alla fall... Men förr eller senare slår jag till...

Emma: Det borde vara nåt bibliotek i din närhet som säljer ut dem (jag har köpt alla mina där, fem spänn styck, med blyertsanteckningar och hundöron. Jag känner särskilt varmt för mitt ex av "Min morbror trollkarlen" förresten, för den är köpt på mitt gamla skolbibliotek och är alltså exakt samma bok som jag lånat och läst så många gånger i tidernas begynnelse...

Zachan: Ja, man får alltid en särskild känsla för de utgåvor man själv läst. De är liksom som böckerna "ska" vara – vilket kommentarerna ovan bevisar också, antar jag.