måndag 5 oktober 2009

Spekulationer, inget annat än spekulationer


Driver man en blogg som heter Lyrans Noblesser hör det till att man frossar en sådan här Nobelvecka. Veckans tematrio handlar därför om att ge tre seriösa förslag till vem Peter Englund kommer nämna där ett par minuter över ett på torsdag. Och seriös och seriös förresten. Jag är kanske inte helt allvarlig i mina förslag, men om Akademien fortfarande går i beslutsvåndor (vilket är svårt att tro eftersom pristagaren tillkännages redan 8 oktober), så får de gärna ta till sig mina förslag; de är alla högst lämpliga kandidater, och även om de är numrerade så ska detta inte ses som ett rangordnande från min sida.


1. Delat pris mellan Tomas Tranströmer och Joyce Carol Oates. På så sätt får man tyst på de mest ihärdiga lobbyisterna, och alla kommande prisutdelningar blir mer spännande.

2. Amos Oz. För att ge så många som möjligt så lite utdelning på sina vadslagningspengar som möjligt. Även ett sådant val öppnar många nya möjligheter inför kommande års utdelningar. Man har rensat lite bland favoriterna, och rört om i grytan.

3. Gitta Sereny. För att jag vill det så här mycket!5 kommentarer:

Lyran sa...

Men Sereny ska ju få Fredspriset??? :-D

Vixxtoria sa...

Och? Så länge hon inte fått någotdera så kan jag väl få lobba för henne så mycket jag vill på min egen blogg (eller har jag missat ett tillkännagivande från Oslo??)!!

Hermia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hermia sa...

Sereny har i alla fall fått Dagermanpriset - sällskapet ute i Älvkarleby har ju tidigare förebådat Akademien ;-)

Vixxtoria sa...

Hermia: Kremlologi var ordet, eller hur? ;-)