onsdag 11 augusti 2010

Sommar sommar sommar

Jag har inte lyssnat på ett enda Sommarpratarprogram i år. Det är minst sagt ovanligt, men det har varit skönt att leva i radioskugga ett par månader. Med poddradions möjligheter kan jag lyssna igenom det intressanta framåt hösten (men jag är tacksam för tips om vem och vad jag inte bör missa!).

Vad gäller boksommaren så sammanfattas den lite kort nedan, med hjälp av Bokhoras sommarenkät.

1. Bäst i sommar?

Jag har inte tagit mig upp på några svindlande läshöjder, men den bästa boken blir nog Never let me go av Kazuo Ishiguro.

2. Sämst i sommar?

Ripley på djupt vatten av Patricia Highsmith. En omläsning jag ångrar. Jag hade gärna fortsatt gå omkring och tänka på den som en spännande bok, men nu har jag förlorat det minnet också.

3. Vad har du helst läst på stranden?

Jag har inte läst så mycket på stranden, för det har varit för varmt att vara på stranden om man inte badat, men de böcker jag släpat med mig i väskan till badet har med största sannolikhet varit någon Sjöwall/Wahlöö-deckare.


4. Var har du läst mest?

I skuggan.

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?

Jajamensan. Jag ville läsa om alla Beck-böckerna, och det har jag lyckats med på Vixxtoria-vis. Det betyder att jag läst nio av tio böcker, för jag fick aldrig tag på Brandbilen som försvann, och nu känns det lite oinspirerat att läsa den så här efteråt. Det känns ganska bra att liksom leva upp till mitt rykte att aldrig fullfölja läsprojekt ordentligt, och ändå genomföra det.

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

Jag har faktiskt inte köpt så hemskt mycket böcker (beroende på när man ska tänka sig att man börjar räkna sommaren. Men med kompletterandet av Beck-dekalogen blir det kanske ett femton-tal böcker totalt. Ytterligare tio eller så om man ska räkna barnböcker och presenter.). Men ett bokinköp som jag är glad över är Margareta Strömsteds bok om Astrid Lindgren. Den har jag velat läsa läääääänge, men den har varit svår att få tag i.7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Jag ser fram emot att läsa mer av Elin Wägner. Men om det handlar om att se fram emot någon bok som är nyutkommen så ska det bli en upptäcksfärd att läsa Birgitta Lillpers senaste bok Om du fick tänka dig ett hem. Jag har inte läst något av henne tidigare.

5 kommentarer:

enligt O sa...

Har inte lyssnat på så många, men skulle rekommendera Johanna Koljonen och Ulf Malmros och den du ABSOLUT inte får missa är Pär Johansson.

Trevligt att ha dig tillbaka i gammal god form!

Vixxtoria sa...

Tack för några tips, då kan jag börja med dem. Men vem är Pär Johansson?

(Vi får se hur länge formen håller i sig, förresten. Det finns blogglust, men tid och ork tar slut innan idéerna gör det...)

snowflake sa...

Om du bara hinner lyssna på en, låt det bli Peter Andersson. Lova.

Pär Johansson spelar teater med utvecklingsstörda i Hudisksvall. Också bra och rolig, men med en viss startsträcka.
Under Peter Anderssons program hann jag gråta tre gånger bara under de första 20 minuterna. Och skratta högt flera gånger, så låt inte det avskräcka dig. :-)

snowflake sa...

Synd på Highsmith förresten. :/
Du borde läst djurnovellerna istället.

Vixxtoria sa...

Snow: Jag kommer nog att hinna lyssna igenom alla jag vill vad det lider, men jag är tacksam för tips. Peter Andersson och Pär Johansson blir nog några av de första jag ger mig på.

Jag ska absolut läsa djurnovellerna (jag såg att du skrev om dem häromdan). Jag ska skriva något om min Ripley-besvikelse också hade jag tänkt.