tisdag 17 augusti 2010

Hallå SIS?

Just nu har jag tre e-boksläsare installerade på min iPhone; iBooks, Stanza och adlibris. De är förvisso gratis alla tre, och funkar ungefär på samma sätt. Jag har laddat hem några böcker till varje, och det har funkat utan problem. (Däremot kan jag så här inom parentes fastslå att jag absolut föredrar att läsa på papper framför att se ett halvt stycke i taget i iPhone-fönstret).

Men jag fattar inte riktigt vitsen med att utveckla så många olika program. Det känns lite som att jag skulle ha en bokhylla per förlag hemma. Eller ha böckerna sorterade på olika hyllplan beroende på i vilken affär jag köpt dem.


(Ja, okej då, eftersom ni är så nyfikna. En av de nedladdade böckerna är av Jane Austen.)

4 kommentarer:

Marias bokliv sa...

när jag väl lyckas skaffa en ifåne kanske det jämnat ut sig lite... *hoppas*

Anonym sa...

Just möjligheten att ladda hem böcker är en anledning till att jag önskar mig en iphone, fast å andra sidan vill jag kanske ännu hellre ha en riktigt bra läsplatta, en sådan man kan anteckna i kanten på!

http://fullbokhylla.wordpress.com/2010/03/05/jag-har-testat-lasplattor/

Johan sa...

Se upp med att uttrycka så kontroversiella åsikter :)

http://blogg.bokhyllning.se/2010/04/21/ibocker/#comments

Vixxtoria sa...

Maria: Jag tror det snarare kommer att bli fler format innan det vänder (förhoppningsvis behöver du inte vänta så länge som när det vänder på en fin telefon. Trean – som jag har – som kommer gå ner ordentligt i pris nu när fyran finns, tror jag)

Fullbokhylla: Ska man verkligen läsa e-böcker tror jag på en ordentlig läsplatta för läsupplevelsens skull. Jag ska framöver skriva ett mer ordentligt inlägg (tror jag, jag vill inte lova för mycket, för en del saker kommer jag inte tillskott med trots att jag vill) om hur jag tycker det är att läsa på iphonen, men rent generellt saknar jag att inte kunna överblicka hur mycket det är kvar på kapitlet, och att inte kunna göra snabba tillbakablickar på föregående stycken.

Johan: Jag läste debatten hos dig när det begav sig, funderade allvarligt på att ge mig in i den, men avstod sedan (Kris Kristofferson verkar inte vara att leka med). Jag erkänner gärna att jag är lite misstänksam mot nyheter, men jag är inte teknikfientlig. För övrigt skulle jag gärna vilja ha till handlingarna att även om jag är skeptisk till nyheter så är jag mycket positivt inställd till förbättringar. Nyheter och ett (onödigt) brett urval av saker och ting är inte nödvändigtvis en förbättring. (Och där tror jag ju att du och jag tycker mer lika...).