tisdag 1 juni 2010

Wivallius eviga klagovisa

Jag bor i Skåne. Ja, det är inte helt frivilligt, och därför försöker jag väga upp denna omständighet med att  glädjas åt de små små fördelar som finns med att bo så här långt söderut.

Som att man lugnt kan räkna med att kunna läsa böcker utomhus utan att använda vantar. Åtminstone den förste juni.

Men nu tror jag sannerligen flyttlasset behöver packas.

Hur tjocka vantar behöver man i Toscana så här års, tror ni?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade vantar när jag cyklade till jobbet i Malmö imorse..

Vixxtoria sa...

Fullbokhylla: Exactly my point! Men idag skiner faktiskt solen härhemma hos oss, och termometern visar femton grader, och jag hade tänkt att dottern kunde ha nån slags capribyxor (eller det är möjligt att de rent modetekniskt heter något annat; jag är inte så bra på det där, men trekvartslånga byxor hursomhelst). Å andra sidan tycker hon fortfarande att det är fantastiskt varje gång hon får ha på sig fingervantar, även om det redan är juni!

Ingrid sa...

Ja, idag ser världen något annorlunda ut- men på morgonpromenaden mötte husdjuret och jag en hel del personer iklädda just fingervantar. Själv chansade jag på att vara utan- det gick med nöd och näppe. Jag har i alla fall stängt av värmen... aldrig har jag tidigare behövt ha värme på in i juni- nu får det vara bra med kylan tycker jag!! Det säger något när inte en enda mördarsnigel finns i sikte (hoppas att de dröjer).

Vixxtoria sa...

Ingrid: Jag hoppas lite tyst och andlöst på att det vänder nu. I morse stängde jag i alla fall av värmepumpen innan jag gick till jobbet, och jag lämnade vantarna hemma (fast jag kör bil idag, så jag kommer nog inte att frysa så mycket oavsett).

Mördarsniglar som sommartecken har jag inte tänkt på förut, men du har alldeles rätt i att jag inte sett till några den här våren. Det är i alla fall något att glädja sig åt (även om jag har stora förhoppningar att min dotter denna sommar ska tycka att det är jättekul att gå runt med en sax och klippa sönder dem. Hon har i alla fall visat sadistiska talanger vad gäller att trampa sönder sniglar med skal!)

kontakt sa...

Kall, okej, men torr?

Vixxtoria sa...

Hej Kontakt, kul att höra av dig igen! Det var rätt torrt den dagen jag skrev det här. Men jag chansade att ingen skulle kunna sin Wivallius riktigt så bra som du ;-)

(För övrigt kom sommaren dagen efter detta klagande inlägg också, men nu har den försvunnit igen. Jag vet inte riktigt vem jag ska åkalla för att få lite sommarvärme tillbaks? Gyllene tider?)