fredag 11 februari 2011

Kan jag ha glömt bort hur man gör?

Det finns bra böcker.

Och så finns det såna som jag läser.

11 kommentarer:

snowflake sa...

Du verkar ha det lite jobbigt just nu. Hoppas du hittar något bra snart!

Vixxtoria sa...

Det är bara nitar alltihop! ;-)

Eller så är det så att aforismerna bara sprutar ur mig. Vem vet?

(Jag funderar över om det är böcker jag skulle gillat i "vanliga fall". Kanske. Fast jag försöker faktiskt undvika riktigt bra böcker just nu, för jag vill inte riskera att de blir dåliga på grund av att jag är stressad och svårflirtad.)

snowflake sa...

Har du provat att läsa nån gammal favorit som du redan läst fyra gånger?

Vixxtoria sa...

Snow: Nja. Har ju mer problem med att hinna läsa. Inte med läslusten. Är inte alls sugen på att läsa favoriter, faktiskt.

Men jag parallellkör just nu roman (som inte är riktigt så bra som jag hoppades), två novellsamlingar (båda helt okej, över förväntan egentligen) och en faktabok (som är intressant). Faktaboken funkar bäst, vilket det alltid gör för mig.

Den enda novellsamlingen är f ö Sherlock Holmes, och det är ju faktiskt en gammal favorit. Som jag inte läst på 25 år.

Det blir nog bättre. Jag gjorde antistressövningar i 2 timmar igår, och jag kan känna att det har effekt. Möjligen tar sig även romanen något ;-)

(TACK för att du är bekymrad. Folk verkar tro att jag skämtar om det här.)

snowflake sa...

Jamen det är ju så frustrerande, klar man blir bekymrad. Att aldrig riktigt landa i läsningen, det bara smakar sand alltihop.
Och när man är stressad av en massa annat ska väl ändå läsningen få vara ett lite andningshål, där man blir lugn och glad.

Rekommenderar skumbad och ett glas vin till den bra boken. (Som då helst inte ska vara för tung. En pocket?)

Vixxtoria sa...

Haha. Skumbad och läsning var en del av min 2-timmars-avstressning igår (man kan väl knepen). Pocketbok dock inte, och inget vin (som omväxling). Men kanske ikväll? (Jag är ju På spåret-skeptiker, vilket ger en del extra lästid. Eller jobbtid, eller vad jag nu sysslar med. )

En bok om dagen sa...

Det kan ju vara nåt som går. Jag har också en släng av det. ;-(

Paperback Lover sa...

Vixx: men hur är det fatt? Låter inte alls bra. Jag skulle ju tipsa om A. Christie, och då blir det ju Miss Marple för dig då. Eller ungdomsböcker med mycket dialog. Liksom bara läsning för läsningens skull. Men det är så jag funkar.

Jag skulle aldrig kunna funka med en faktabok under stress, det skulle bli en krasch. Och med tanke på hur olika vi är ska du nog inte ta mina tips på allvar.

Men gärna min omtanke.

Vixxtoria sa...

En bok om dagen: Det skulle kunna vara så. Betydligt allvarligare än ont i halsen och envis hosta är det i alla fall.

Paperback: Jag uppskattar mycket omtanke! Skulle gärna läsa Christie, men det finns inte så många olästa kvar. Dialoger gillar jag dock. Testar just nu lite pjäser av Pinter. De har i alla fall en så deprimerande utgångspunkt att det inte gör så mycket om man inte tycker om dem.

a-lo sa...

Oj, en stressrelaterad lässvacka, klart den värsta sorten! Varit där jag med. Inga bra tips, önskar blott att bättre dagar kommer din väg.

Vixxtoria sa...

A-lo: Tack. Om tillräckligt många önskar samma sak så kan det komma att ha effekt (det har jag läst i den senaste Dan Brown-boken).