onsdag 27 oktober 2010

Jag skulle så gärna vilja köpa en bok

När jag var liten lånade jag ofta en kapitelbok som heter Bims och Bumse (skriven av Antoinette Baker) på biblioteket. Det är en förskräckligt dålig bok, som du som läser det här nog inte alls vill läsa, inte ens för dina barn eller barnbarn. Den handlar om två små vandringstroll som bestämmer sig för att övervintra i en lekstuga till ett igenbommat sommarhus. Där bor de hela vintern och får vara med om både det ena och andra. Det är inte ett dugg spännande när de små trollen ska skida över den stora myren till en elak häxa (vill jag minnas) för att rädda någon eller något (mitt minne är lite suddigt här också).

Jag brukar leta och leta och leta efter den här boken på blocket och vid biblioteksutförsäljningar och på bokborsen.se och på antivariat.net och på loppmarknader och i vänners och ovänners bokhyller, men aldrig är det nån som har den och vill sälja den. Antagligen är det för att boken är så himla tråkig och oläslig, så de har helt enkelt slängt den på direkten utan att ens överväga att bjuda ut den till försäljning.

Men om du som läser här möjligen har den här vidriga boken (den luktar illa också, och är rätt trasig) i din ägo, eller brukar snubbla över den på en loppis nära dig eller så (eller kanske använder nån du känner den som dörrstoppare, eller för att tända kaminen), så skulle jag bli väldigt, väldigt glad om du ville sälja den till mig. Jag tycker nämligen att det är viktigt att min dotter inte behöver läsa bra barnböcker jämt. Barn nuförtiden är så bortskämda med sånt.

P.S. Bokens framsida är rätt mörkgrön, och man ser två små troll som vandrar längs en skogsväg, och tittar sig om över axeln, på bildens betraktare. Rätt motbjudande bild, är det förresten, men skulle du ha sett den nånstans kan du mejla mig på vixxtoria krumelur gmail.com. Eller om du har en blogg så kan du så klart kommentera, för då kan jag ju antagligen mejla dig den vägen. 


Inlägget är nu uppdaterat med en bild av boken. Tack till En full bokhylla är en rikedom som lyckades leta reda på det i alla fall :-)

14 kommentarer:

Miss E sa...

Jag springer på second hand-affärer hela tiden, ska hålla utkik efter den.

Anonym sa...

Nu ska ju inte jag strö salt i såren men jag råkade hitta en annan antikvariatsida och det visar sig att de haft den.. men sålt den. Du får kanske jaga reda på köparen och bjuda över:

http://www.antikvariat1.se/skylten.asp?Show=Skylt&Vecka=16

Hanneles bok-paradis sa...

jag skulle också vilja hitta en gammal barnbok

Vixxtoria sa...

Miss E: Jag är tacksam för alla privatspanare som vill hjälpa till :-)

fullbokhylla: Attans också att den var såld! Och att den finns med på en lista med "mycket eftersökta böcker". Det betyder ju att nån mer är på jakt efter den här boken. Men väldigt tack för tips om en annan antivkariasida, det går aldrig att få för många av dom, och nu kan jag hålla ögonen öppna på den också.

Dessutom fick jag här en bild på boken, som jag kan uppdatera min post med! Finemang (Jag försökte söka fram en bild igårkväll, men då fanns den ingenstans).

Men jaga rätt på köparen skulle jag kanske försöka. Jag kan tänka mig att hen har upptäckt vilken dålig bok det är vid det här laget och vill bli av med den :-D

Hannele: Om det går bra med vilken bok som helst, så kan jag säkert stå till tjänst :-D

Bokbabbel sa...

åh, den där lästes högt för oss i skolan flera gånger, jag gillade den! fast vårt exemplar var orange med en lite cirkel med bild på trollen!

Anonym sa...

Trevligt att kunna vara till lite nytta! ;-)

Boken, som jag inte läst, påminner om en egen barnsdomsfavorit: Brotrollen av Gunhild Sehlin. Tack och lov står den tryggt i bokhyllan för den är inte heller lätt att få tag i!

Vixxtoria sa...

Bokbabbel: Gillar? Så här dåliga böcker? Det kan jag aldrig tro! ;-)

(Men jag noterar att det alltså finns ytterligare en utgåva av boken. Kan den säljas på loppisar i Finland, månne?)

Fullbokhylla: Brotrollen känner jag inte alls igen. Men om den är bra och sällsynt gör du abslut rätt i att behålla den i din egen bokhylla!!

Titti/Hellre barfota än boklös sa...

Åh Vixxtoria vad har du gjort? Du kan ju inte skriva om så dåliga böcker och tro att det nu kommer vara ännu lättare att få tag i boken. Nu kommer ju resten av hela bokbloggosfären att försöka köpa upp vartenda ex dom hittar för att skona din dotter från så dålig litteratur! ;-)

Vixxtoria sa...

Titti: Tror du bloggvärlden är så altruistisk? Jag tänkte att det snarare skulle fungera så här: Folk läser att det är en dålig bok, och blir så glada för varningen att de genast vill tacka mig genom att låta mig köpa ett eventuellt exemplar som de hittar. :-)

Bokbabbel sa...

loppisar i Finland säljer tyvärr väldigt få böcker på svenska, men visst kan jag hålla utkik! kan dock hända att jag måste hålla utkik efter två ex när jag nu en gng har så förfärligt dålig boksmak

Vixxtoria sa...

Bokbabbel: Skulle du händelsevis hitta ETT ex, så skulle jag kunna tänka mig att göra en kopia till dig om du sålde exet till mig :-D

Bokbabbel sa...

det skulle jag möjligtvis kunna tänkas gå med på, då får du den illaluktande boken och jag en fräsch om än lite opersonlig hög med A4:or ;)

kontakt sa...

Om den är så dålig och ospännande, varför lånade du den så många gånger? Jag anar en gravad hund.

Vixxtoria sa...

Bokbabbel: Om lyckan står oss båda bi, så skulle du kunna få en pdf i stället :-)

Kontakt: Gravade hundar vet jag inte så noga... Men svartalver. Svartalver, säger jag bara!