måndag 18 oktober 2010

Men jag håller strikt på regeln att man inte ska blogga när man har feber

Det var länge sen jag hade en så perfekt helg. Feber, yrsel och exploderande snuva krävde horisontalläge, och vetskapen att inget var livshotande gjorde att jag med gott samvete kunde lägga mina sista krafter på det mest livsviktiga: läsning och att äta chokladmuffins (ja, det finns ingen rangordning där – det går utmärkt att göra båda sakerna samtidigt, och om du inte provat bör du göra det omgående).

Summa summarum: Fyra lästa böcker och en dotter som har fyrkantiga ögon efter att ha sett Fem myror är fler än fyra elefanter både framlänges och baklänges.

Det här borde vi göra lite oftare.

8 kommentarer:

snowflake sa...

En annan bra grej att göra när man har feber är att kolla på film. Det blir extra spännande handling när man dåsar av lite då ooch då, och sen flyter upp igen, särskilt om filmen är en sån där som berättas med hoppande handling. Handlar den dessutom om sinnesjukdomar i någon form kan man se samma film tre gånger och det blir aldrig samma film.

Josefine sa...

Har precis hittat till din blogg och kommer direkt på en fråga; när vet du om en bok är dålig? Hur långt läser du innan du ger upp? Undrar jag, som aldrig avbryter en bok, oavsett hur dålig den är. :)

Vixxtoria sa...

Snow: Hmmm. Sinnesjukdomsfilmer - det låter ju precis som din genre, faktiskt. Jo, filmer är också en grej, men om man satt sin sjuka treåring framför en annan film, så blir det lite mycket filmer i ett och samma rum kan man säga. Dessutom gillade jag verkligen att jag fick möjlighet att läsa i ett sträck på dagtid. Jag vet inte när det hände senast. Jo, kanske på morsdag, när jag faktiskt fick både en bok OCH lästid i present.

Josefine: Det är en bra fråga, som berör ett väldigt febrigt inlägg som jag har halvskrivit men inte publicerat ännu. Det ganska korta svaret på din fråga är att jag nog oftast läser längre än jag borde i böcker som jag tycker är dåliga. En del läser jag till och med ut. Men jag har i alla fall ett säkert kriterium på böcker som jag tycker är dåliga: När jag hela tiden omformulerar vad folk skriver i huvudet till bättre svenska. Jag klarar helt enkelt inte av böcker med undermåligt språk. Enkelt kan språket vara, bara jag inte behöver "skriva om" hela tiden.

Jag tänker alltid för övrigt att man måste vara väldigt bra på att välja rätt böcker från början om man alltid vill läsa ut de böcker man påbörjar. Annars blir det en himla massa bortslösad tid...

Kul att du hittat hit, förresten, och välkommen tillbaka!

Bokomaten sa...

Åh, det är ju bara för bra att vara sjuk ibland så man får ta igen lite..;) Man borde vara sjuk oftare, eller rättare sagt, vara hemma från jobbet när man är sjuk oftare. Och tills man är frisk. men då skulle de väl börja undra på jobbet varför man aldrig är där..... Härligt med en tre-åring som står ut med att se på Fem myror i loop för den delen också och inte skriker efter uppmärksamhet..

Bokomaten sa...

Och chokladmuffins går naturligtvis utmärkt att äta när man läser även när man är frisk.=)

enligt O sa...

Hoppas att du mår bättre, eller kanske inte?!

Fyra böcker är imponerande. Tävlar du eller?

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Ja, man borde definitivt bli sjuk oftare på en helg där man inte har inbokat livsviktiga saker. Och DET var länge sen jag lyckades med.
Det bästa med Fem myror är att man tänker sig att det inte är lika farligt som att titta på "vanlig" film hela dagen ;-)

Chokladmuffins kan man äta när som helst, det håller jag med om. Men är man så sjuk som jag så måste man helst ha nån som bakar dom åt en också (typ sambon och dottern, så att hon får en paus från filmtittandet...)

Enligt O: Jag är lite bättre. Men jag måste jobba den här veckan, så jag blir nog snart sämre igen. Ser fram emot nästa helg :-)

Fullbokhylla sa...

Chokladmuffins... ååååh...
Krya på dig!