måndag 25 oktober 2010

Hör ni den nonchalanta visslingen?

Ja, just det.

Jag skulle vilja ha till protokollet att jag så här redan i slutet av oktober har läst fler böcker 2010 än jag läste under hela 2009.

Jag antar att det betyder att jag nu får läsa precis vad jag vill resten av året.

Hej, alla tegelstenar, här kommer jag!

17 kommentarer:

Titti/Hellre barfota än boklös sa...

Guu vad duktig du är! Jag har en bit kvar om jag ska få ihop till fler böcker än jag läste förra året. Jag tror inte att jag kommer upp till det faktiskt. Jo, om jag satsar på bara tunnisar för resten av året så kommer jag garanterat att göra det. Det kanske vore en strategi fram till tolvslaget...

Vixxtoria sa...

Titti: Ja visst är jag duktig, för alla vet ju att det är antalet böcker man läser som räknas mest ;-)

Förra året läste jag faktiskt fram till fem i tolv för att hinna ta mig igenom den nittionionde boken innan tolvslaget. Men det berodde mest på att min sambo ändå låg och sov med 40 graders feber, och att jag inte hade så mycket annat att ta mig för, det är liksom inget jag rekommenderar för att fira på nyårsafton ;-)

Jag funderar lite på att skriva ett inlägg om den metod jag följt under året för att uppnå detta eminenta resultat. Vi får se om det dyker upp (jag är så trött på att lova inlägg som jag funderat på, och sen går jag och har dåligt samvete för att jag aldrig skriver dem, så jag ska hålla mig ifrån det lite grann).

Miss E sa...

Visst är det härligt! Det är samma hos mig, förra året läste jag 42 bcöker så jag satte 50 som mål i år - jag är redan över 40 :-)

Titti/Hellre barfota än boklös sa...

Den som har läst flest böcker innan h*n dör vinner, det vet ju alla. ;-)

Känner igen det där med att lova inlägg som aldrig kommer. Har också dåligt samvete för åtminstone ett par stycken. men dom kanske kommer upp så småningom.

Förstår att du inte rekommenderar ett sånt nyårsfirande. Det lät inget vidare. Jag jobbade nyårsaftonskväll plus nyårsdagen så mitt firande blev det inte mycket med heller.

Zachan sa...

Grattis! Sådant är alltid kul!

Jag själv slog det rekordet i våras tror jag. Eftersom jag knappt läste något alls förra året så var det inte så svårt. Men i år har jag sedan i somras satsat på 60 böcker i år, men jag har redan passerat 50 så 70 kanske är mer passande.

Karin Berg sa...

jag håller på med en tegelsten nu. 2666. Riktigt bra!

a-lo sa...

För hittills har du bara läst böcker som du måste, eller ;)
Men grattis eller vad man ska säga! Vilken bok tänkte du börja med av helt fri vilja?

En dag om sisådär tio år kanske jag också kan yttra dessa bevingade ord. Fast jag tjuvstartar redan nu med att säga att jag så här i oktober har läst ungefär 100% fler barnböcker än under 2009. Flera gånger dessutom..

Marias bokliv sa...

Jag gör precis som fyraåringen här hemma, hojtar argt och högt att "det är ingen täävling, fattist!" Det tar hon till var enda gång hon ser ut att inte vinna...

Paperback Lover sa...

Hrrm hrrm, att PÅBÖRJA böcker är inte samma sak som att LÄSA dom Vixxtoria! ;-)

Eller, är det faktiskt utlästa böcker du talar om här? Om du skulle räkna med alla påbörjade böcker, var skulle du hamna då? Dubbelt upp? ;-)

Vixxtoria sa...

Miss E: Och du ska vara väldigt nöjd om det bara blir 43 :-)

Titti: I mitt yrke är det inte så stora problem med att behöva jobba på nyår, men midsommar har varit ruggigt svår att hålla ledig några år.

Zachan: Äh, satsa på 60, och så får du också läsa vad du vill sedan :-)

Karin Berg: Jag är grymt imponerad av någon som bara ger sig på en bok på över 2000 sidor. Om du läser ut den också, så saknar jag ord!! Tur för dig att den är bra i alla fall. Tegelstenar för mig är 800-1000 sidor. Eller, ja de börjar vid 501 sidor.

A-lo: Ja, jag kämpar mig fram genom alla måsten, som du förstår. Nu tänkte jag av helt fri vilja välja att inte läsa en massa böcker som jag kommit halvvägs i och hade tänkt att läsa ut snabbt, för att slå mitt rekord, utan i stället ta itu med en del längtansböcker, och inte bry mig om i fall det tar tre veckor innan de är utlästa. (Jag är skrockfull, och berättar inte gärna vilka böcker jag ska läsa i förväg, eftersom de sällan blir lästa då.)

Men du, om man får räkna barnböcker, så har jag nog slagit rekordet några gånger sedan 2009, inte minst för att dottern kräver lite färre repetitioner av varje bok nuförtiden, och då hinner man läsa fler i stället.

Marias bokliv: Okej :-) (Fast det som är bra med den här tävlingen är ju att man bara tävlar mot sig själv. Och mot Lilla O, då).

Paperback: Jag talar faktiskt om _utlästa_ böcker! Om jag skulle räkna de påbörjade är vi uppe i minst tre gånger så många böcker.

Lyrans Noblesser sa...

Tresiffrigt, alltså? Jag når sannolikt inte upp till det i år, så jag blir väl tvingen att gratulera :-(

Vixxtoria sa...

Lyran: Jag tackar för den sura gratulationen :-)
Jag är faktiskt lite förvånad själv (men eftersom jag inte skriver nån avhandling det här året så är det kanske inte riktigt så konstigt att jag hinner läsa lite mer). Jag är förresten mest intresserad av att få läst lite mer själv.

Eller nu ljuger jag. Det är klart att jag ville läsa i alla fall en bok mer än dig :-D

Och det är mer än två månader kvar på året, faktiskt, så mycket kan hända. Särskilt om jag verkligen ger mig på att läsa tegelstenar.

enligt O sa...

Ska ägna morgondagen åt att hitta riktigt tunna böcker...

enligt O sa...

Max potta, är den med på din lista eller?

Paperback Lover sa...

Vänta här nu, Karin Berg, du menade väl boken med titeln 2666, inte antalet sidor?

Om Maxböckerna räknas vill jag minsann lägga till några till listan.

Vixxtoria sa...

O: Jag har säkert inte läst fler böcker än dig, så oroa dig inte. Jag har läst fler böcker än mig själv :-)

Och Max potta är inte med på min lista, nej. Jag följer strikt mina egna regler, och där får man inte ta med bilderböcker för barn, även om du får det enligt dina kriterier ;-)

Däremot har jag med viss tvekan satt upp Barnen på Bråkmakargatan (och ett par liknande kapitelböcker), som jag läst med dottern. Jag resonerar som så att jag ju hade skrivit upp den på listan om jag läst den alldeles för mig själv, så varför inte skriva upp den när jag trots allt läst den 3-4 gånger för dottern? (Men nej, jag har bara räknat den som _en_ läsning.)

Paperback: Aha, finns det en bok som HETER 2666? Det sätter ju tegelstenen i en helt annan dager i så fall ;-)

Vad mig anbelangar får du lägga till hur många Max-böcker eller Nobelpristagare som helst på din lista. :-)

Paperback Lover sa...

Japp, av Roberto Bolaño. Men den är på över 1000 sidor så den räknas nog som en dubbel tegelsten för dig ändå :-)