lördag 18 december 2010

Ljudet av äpplen som faller

En del föräldrar hittar bebissockar under soffkuddarna när de julstädar, och får tårar i ögonen vid tanken på  tidens gång och hur barnen växer och nyss var de små gulliga skrik- och kräkbollar.

En del andra föräldrar får simmig blick och en känsla av stolthet i bröstet när de upptäcker att deras barn nu är så stora så att det tarvas dubbla bokrader i bilderbokshyllan.

9 kommentarer:

Snöfrid sa...

Samma gäller oss bokslukande fastrar, när vi upptäcker behovet av en till bokhylla i brorsdotterns rum... :)

enligt O sa...

Jag föreslog att rensa ut lite böcker och ge till lillkusinen då grabbarnas böcker börjar ta över huset, men fick ett kollektivt neeeeej. Hälsningar Stolt morsa

Vixxtoria sa...

Snöfrid: Ja, tidens gång får en ständigt att fälla tårar ;-) Dottern fick en ny bokhylla härom året har jag för mig, så jag undrar var det ska sluta...

O: Försöker du få barnen att ge bort sina böcker?! Heja barnen, säger jag bara!!

enligt O sa...

Det blev dubbla rader istället!

Paperback Lover sa...

Jag vet inte vilken typ av förälder jag kommer att bli men det lutar nog åt att jag kommer bli rörd av både och.

Vixxtoria sa...

Paper: Jag vet inte vilken typ av bloggläsare du är, men det var ett tag sen jag skrev det här.

Men jag tror att bokälskaren nog blir tårögd av båda, ja. En del andra föräldrar skulle slänga de böcker som inte får plats i hyllan, tror jag :-)

Paperback Lover sa...

Vixx: jag är den typen av bloggläsare som när jag inte har läst bloggar på en månad har 1000 olästa inlägg i min google reader. Och nu har jag duktigt nog bantat ned dom till hundra. Hundra inlägg som jag inte vill lämna okommenterade och därför går igenom i kronologisk ordning. Analt? Jo men visst.

Är du den typen av bloggare som har bäst före datum på blogginläggen? :-)

Vixxtoria sa...

Paper: Jomen min blogg är ju så högaktuell, att man liksom inte kan förstå dom om man läser dem en månad senare. Det borde du väl veta vid det här laget ;-)

Men hur menar du med kronologisk ordning? För du har ju läst inlägg som är skrivna efter detta tidigare. Eller arbetar du dig från nutid till fordom så att säga?

(Och du och alla andra är så klart välkomna att läsa inläggen hos mig hur dom vill, och självklart så många gånger dom vill.)

Paperback Lover sa...

Jo men då kanske jag missförstod, men det gör mig inget.

Och helt och hållet kronologiskt är inte helt korrekt. I slutet av december började jag läsa bloggar igen så dom kommenterade jag väl så snabbt jag kunde :-)
Och ibland går jag antikronolgiskt, beror på hur readern är inställd för stunden. :-)