torsdag 23 december 2010

Karl Bertil Jonsson-metoden

Om det snöar mycket hemma hos en dagen före julafton och man lät bli att köpa bokliga julklappar dagen före eftersom det var för lång kö i bokhandeln så kan man använda julklappsetiketter och klistra över sitt eget namn i några av sina älsklingsböcker och ge bort dem i julklapp.

Och så får man tid att klä granen, baka pepparkaksslott, griljera skinka och slå in julklappar i stället för att slinta ner i snöiga diken.

6 kommentarer:

enligt O sa...

Neeeeeej! Ge inte bort dina böcker är du galen människa?!

En bok om dagen sa...

Jamen, precis! Är du galen, människa!?!?!? Man ger inte bort sina egna favoritböcker! Man kan ge bort titeln - men inte den egna boken.

Det är inte idag man får hålla på och luras! Det är första april man gör det. Idag är det faktiskt den där dagen då man ska stå läääänge i kö i bokhandeln för att sedan åka hem och inse att man har glömt att handla ungefär hälften av det som man skulle handla.

Vixxtoria sa...

Lugna er lugna er lugna er! Jag hittade en gammal bortglömd biocheck som funkar i stället.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

God jul och gott nytt år Vixxtoria!

Jenny B sa...

För mig löste kosmos ett julklappsproblem i det att jag hade fått två likadana böcker i premie för att jag prenumererar på Forskning & Framsteg till både mig och min bror. "En kort historik över nästan allting" borde fungera till nästan vem som helst.

Vixxtoria sa...

JennyB: Jag tänker alltid att böcker av typen "En kort historik över nästan allting" är ungefär som parfymerade tvålar – passar alla (eller ingen, hehe). Men det är ju en bok i alla fall :-) Hoppas mottagaren blev glad! Och god fortsättning

Bokmania: God fortsättning!