onsdag 22 december 2010

Jag vill inte gå in i nån bokhandel!!!

Idag satt jag på ett café och drack te. Runt fötterna hade jag kassar fullproppade med ost och akvarellfärger och docksängar och tygnäsdukar, ja, allt ni kan tänka er som inte var läsbart. Jag funderade över om jag i morgon kan tillämpa Kajsa Kavat-metoden för de återstående julklappsinköpen. Ni vet, skicka iväg sambon med en handskriven lapp, nogsamt märkt "HEMLIGT", och så kan han lämna fram den till affärsbiträden lite här och där, och på så sätt köpa sina egna julklappar utan att han vet vad det är i dem.

För jag vill faktiskt inte gå in i nån bokhandel där kassaköerna är så långa att de ringlar ut på gatan.

15 kommentarer:

Anonym sa...

det var en chockerande rubrik för att komma från dig *s*

Vixxtoria sa...

Maria: Jag vet. Jag tänkte att bokbloggosfären kan behöva ruskas om lite medan de sitter och dricker glögg och päser runt sina bokpaket!

Bokomaten sa...

Presnetkort. Har dagligen fått utskick från bokus och adlibris nu i en månad och när "sista-datum-att beställa-för-att-få-innan-jul" gått ut har de nu bytt till "ge bort ett presntkort"-mail som jag fick idag..

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Tack för pragmatiskt och lösningsorienterat svar :-)
Jag fick också mejlet av Adlibris idag, och kanske skulle det vara något. Men en postit-lapp med ett presentkortsnummer känns lite... tja, o-omtänksamt att ge till sambon. Möjligen kan jag skriva ett presentkort på en sovmorgon i stället, det slår nog nästan högre :-D

Bokomaten sa...

Jaja, det var ju om du skulle beställa.;) Men önska dig presentkort istället då.;) Inte en lösning, men alltid mycket bra!=)

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, faktiskt. Det lutar nog åt att jag får ta en tur ut bland snömassorna i morgon också. Man kan ju trots allt lyssna på Spanarna i iphonen, och då blir det hela lite roligare. Men ett presentkort till mig själv kan jag ju köpa. :-)

Bokomaten sa...

Om det är någon tröst så kommer jag också vara ute i kaoset och försöka hitta några sista klappar. Vill få det undanstökat på kort tid, men det lär förbli en önskedröm.

snowflake sa...

Jag säger bara: undvik Norins ost i Linköping. En pytteliten butik, ungefär dubbel yta jämfört med en ordinär hiss, och så 35--40 människor i den. Sambon och jag skulle handla för ett presentkort igår, och blev helt manglade. GALET mycket folk!

Passa på att önska dig en Riktigt God Jul!

Vixxtoria sa...

Snow: Det där borde du ha skrivit igår, för något som jag gjorde i stället för att gå in i en bokhandel, var just att handla ost i en sån butik (eller nåja, lite större butikyta har de nuförtiden). Mycket folk var i alla fall bara smeknamnet. När jag beklagade personalens hårda arbetsbörda bara skrattade de, och sa att det hade lugnat sig nu; det var mycket värre med mänskorna som bankade på butikens fönsterruta kvart i 10 och ville bli insläppta i förtid.

En riktigt god jul till dig och alla dina familjemedlemmar också!

Ingrid sa...

Jag hoppas att du får en riktigt god jul och att det hamnar en del bokklappar under granen hos dig också!

Hanneles bok-paradis sa...

Hihi, också en lösning, god jul!

enligt O sa...

Jag tycker helt klart att din egen lösning med lappar var riktigt bra! Annars kan du göra som jag, kön var så lång att jag självklart behövde köpa en bok till mig själv också som tröst. Lite win-win sådär. Lycka till och ha en skön jul nu!

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

God jul Vixx! Hoppas att du inte fastnar i butikerna idag. Läsning mellan jansson och sillen tillönskar jag dig också. Hos oss blir det kalkonmiddag imorgon, vilket kan bli en överraskning då jag aldrig tillagat något sådant tidigare. Men jag hoppas att det finns någon hämtpizza öppen om allt går åt skogen.

Jenny sa...

Ja, själv står jag ju Bakom disken i låånga dagar just nu- även i morgon på självaste dopparda´n;-)
Önskar dig En riktigt God Jul Vixx!!!

Vixxtoria sa...

Ingrid: Jag önskar dig detsamma. (Jag garderar mig ju alltid med att slå in en bok jag vill ha till mig själv, så jag är säker på att det blir något hårt paket som inte innehåller bubbelbad i alla fall.)

Hannele: Ja, det gäller att vara kreativ också i julstressen :-)

O: Okej, om jag ska vara riktigt ärlig så hade jag ju FRÄMST tänkt att köpa en tröstbok till mig själv för att jag sprungit runt i alla andra affärer, och lite mindre egentligen tänkt köpa bokjulklappar till andra (det har jag så klart också gjort, men i god tid före kassaköerna). Men så desperat efter läsning var jag inte att jag ville tillbringa en timme i kö! Jag åkte till Ikea i stället, och där var det lugnt och skönt! Ha en riktigt skön jul själv, när var det ni skulle åka iväg??

Ann-Sofie: Nej, jag har stannat hemma! Och jag undrar om det här inte skulle kunna tänkas bli den mest läsvänliga julen någonsin, men vi får väl se. Lycka till med kalkonmiddagen! Vi fixar en sådan på juldagen (och kanske får vi gäster då också, men det beror på vädret), och har lyckats riktigt bra två år tidigare. Mumsigt blir det i alla fall! (Man kan köpa fryst pizza om pizzerian skulle vara stängd, haha). En skön och god läsjul till dig!!

Jenny: Jag avundas dig inte, och jag hoppas du har riktigt bra skor på fötterna. En riktigt god jul till dig också! Lova att du försöker få alla sista minuten-köparna i morgon att ge sig på något riktigt oväntat! :-)