söndag 19 september 2010

Dagen efter

Medan jag sitter här och tittar på It's a wonderful world med Snowflake (jag vågar inte riktigt ge mig på Brideshead revisited, för jag är fortfarande inte nykter, och det vore ju dumt att ge sig på världens bästa tv-serie för första gången medan man inte riktigt hänger med), så passar jag på att skicka ut lite tackkort till dem som var här.

Jag hade faktiskt planerat att läsa en bra bok igår kväll medan min sajberfest rullade på av sig själv, men blev – verkligen bland annat – indragen i några riktigt spännande analyser av Paul Austers verk och av Alice Munro (det sistnämna var särskilt kul, eftersom det dels inte alls var någon av de föreslagna böckerna som jag ville prata om, dels blev ett spännande meningsutbyte mellan Holly Hock och Moa). Ett tankeutbyte om Du sköna nya värld och lite dystopier skötte sig dessutom i stort sett utan min medverkan. Maria har dessutom avslöjat ännu en nätidentitet.

Och så det roligaste av allt – alla som kom och var med på festen utan inbjudan. Förutom de som redan nämnts, deltog Illusionernas blogg, Mårten hos Pocketpocketpocket (med tvekan – så gå nu dit och övertala honom att inte sluta blogga!) och Hanna. Verkligen härligt! Nästa gång måste jag från början annonsera öppet hus!

20 kommentarer:

It's all about Books sa...

Åh, jag hade gärna varit med på den virituella bloggfesten. Jag kom hem klockan 21:30 igår och hade inget att göra, så himla typiskt!

Bokbabbel sa...

Tack för igår, det var mycket trevligt, så trevligt att jag faktiskt lyssnar på det inbäddade klippet här nedanför! ;)

Ann-Sofie sa...

Tack för går! Jag är glad att jag höll mig till lemonaden. Vit månad så här inför bokmässan. Det var roligt att träffa nya och gamla bekanta och värdinna, OOO så trevlig!

Marias bokliv sa...

O jag mitt nöt tänkte att "jag går in o kommenterar senare , ska bara..." och sedan la datorn av. Den gör det ibland när den fått nog o då går det inte att få igång den på nån timme (jag misstänker att sambon mixtrat med den för att jag inte skall sitta där jämt?) Jag fick hur som haver kolla in festen i efterskott (o tackar för inbjudan)

webbläsaren gillade inte ditt bloggrankerstillägg. Den vägrade öppna sidan om jag inte kryssade i en ruta med en försäkran om att jag var medveten om att det kunde skada min dator..

Vixxtoria sa...

It's all about books: Det som är så bra med den här festen är att man kan vara med på den när man vill :-) (Jag diskuterar så gärna nästan vad som helst, så kommenterar man nånstans där man vill vara med och säga sin åsikt, så vågar jag nog lova att man får svar.)

Men främst väldigt roligt att du tittade in, även om det blev på söndagen!

Bokbabbel: Det blev nog lite för mycket för dig igår. (Men det är bra att du förstod att de här klippen var särskilt till dig och Bokstävlarna).

Ann-Sofie: Man kan ju säga att det var en bra uppstart inför mässan!

Maria: Vårt bredband kopplar också ner helt oväntat ibland (har ni månne också Telia?). Vad är det för bloggrankerstillägg (vad är det?). Jag vill ju inte att folk inte ska komma till mig på grund av några konstiga inställningar! Är det alltid så, eller bara igår?

*funderar över vad jag kan ha ändrat på bloggen som får den här effekten*

Jenny B sa...

Tack för igår! Det var riktigt roligt, och till skillnad från andra fester så har inte diskussionerna försvunnit i en dimma, utan de genialiska idéerna och åsikterna finns kvar för alla att läsa!

Jag har ätit fiskpinnar och dricker nu kaffe. När jag druckit upp går jag och tittar i dina hyllor om det står kvar glas och annat (och kollar en extra gång på boktitlarna, förstås).

Marias bokliv sa...

Har också telia nu men det är hela datorn som stänger ner... ålderskrämpa troligtvis.
Försöker komma på om den har börjat tidigare än igår med att vilja blockera din sida men minnet är inte så sammarbetsvilligt. Den varnar iaf för något med "blogrankers" (även hos Lyran finns det tillägget)

En bok om dagen sa...

Äh, jag skrev i under ett annat inlägg - men jag inser att det ju är här jag ska tacka för partajet. Jag kom inte ens ihåg att jag har varit här, men det förklarar varför jag varit så seg hela dagen idag... ;-)
Trevligt värre!

Vixxtoria sa...

Jenny: Vill man verkligen bli påmind om sina "genialiska" idéer dagen efter?

(Nu väntar jag på kommentarer om mina titlar.)

Maria: Hm. kan det vara några cookies kanske, som din dator reagerar på.

En bok om dagen: Jag läser ju alla kommentarer som kommer in, så det går bra att skriva lite var som helst ;-)

Jenny B sa...

*gäsp* Ursäkta, som vanligt drog jag fram en bok ur hyllan (Lundell) och började läsa, och så somnade jag till... Jodå, jag tycker det blev sagt en massa bra igår!

Vixxtoria sa...

JennyB: Det är lugnt. Lundell somnar jag också alltid av (jag har inte läst nån av de där böckerna, jag har försökt med den ena men aldrig kommit längre än sidan 15).

L. sa...

Ojoj, jag måste ha varit snabb på vinboxen igår, för de första timmarna av festen minns jag inte alls att jag var på. Ovana vid barnfria fester eller försök att kompensera blyghet (med tanke på att jag ju knappt bloggar alls och därmed inte direkt är någon känsdis i kretsen)? Strax innan midnatt insåg jag plötsligt, glad och rörd, att jag var på en supertrevlig bokfest. Då hade jag fullt upp med att kolla in alla som var där, lyssna på intressanta diskussioner och proppa i mig av de kaprisfyllda små köttbullarna (om någon undrade vart de tog vägen). Sedan somnade jag visst i sofan. Tack för ett fantastiskt värdinneskap, Vixxtoria! Du är så rolig!:-)

Full bokhylla sa...

Det var en fantastisk fest, särskilt när jag gått igenom den så här i efterhand. Så kanske man borde göra med fler fester, återuppleva dem i text dagen efter? Eller inte...

Vixxtoria sa...

L: Varsågod, fina du. Det var bra att någon uppskattade köttbullarna (det är lite dijonsenap i dem också, och en del tycker det blir lite för skarp smak, medan andra älskar dem). Jag känner igen det där med barnfria fester, förresten. Har inte varit på nån på år och dag, om man inte räknar några begravningar, och det gör man nog inte i de här sammanhangen.

Men nu ska du väl blogga till ordentligt, eller hur?
(Apropå Margareta Strömstedt, så läser jag just nu mig långsamt igenom hennes biografi om Astrid Lindgren och jävlar vad den är bra. Måste du kolla in! Fina analyser av könsroller i barnböcker finns där också!!!)

Full bokhylla: Eller inte! En del av er ska vara väldigt glada att en del av mina fantasier om vad som hände på festen fick stanna i mitt huvud. Men vi får väl se hur det blir på nästa fest!!

L. sa...

Vixx: Jag kommer inte att spotta ur mig inlägg, för det funkar helt enkelt inte med mitt liv, men jag ska försöka sätta upp en acceptabel lägstagräns.:-)

Vixxtoria sa...

L: Det har minsann varit ett väldigt spottande på sista tiden. :-)

Jag är glad för allt du skriver, och det ska framför allt vara roligt att blogga om man inte får betalt för det. Låt mig då bara säga att jag hoppas att slippa halvårsvisa uppehåll :-)

Holly Hock sa...

Tack så jättemycket för festen! Jag hade superkul och det är som du säger, festen är inte riktigt över än. /Therese

Bokomaten.. sa...

Raring, jag har varit fullt upptagen med bröllop och annat hela helgen (inte mitt, var inte orolig;) så här har man ju missat århundradets litterära fest.:-D Bättre än bokmässan. Jag flyttar mer än gärna hem till dig en vecka inför nästa partaj!!!:-) Hoppas huvudvärken gått över, jag blir alldeles varm över att tänka på hur enormt ambitiös du varit!!

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Jag visste ju att du var på bröllop (med hela nylonstrumpor hoppas jag), men det var ju så bra att man kunde vara på min fest samtidigt.

Och George Emerson är min, förresten!

Bokomaten sa...

Som om... Tycker gott Emerson kan få välja själv (sa hon med gott självförtroende...;). och jojomen, jag lyckades komma iväg utan maska på strumpbyxan, men nära var det. Upptäckte det precis på väg ut och lyckades hitta ett helt par hemma. Besök på HM i det snaraste som gäller tror jag.. man vill ju itnje riskera att stå utan i en nödsituation.;)