lördag 18 september 2010

22.41

Det finns ju ett gäng bokbloggare som man bland annat kan diskutera barnböcker med. Marias Bokliv, till exempel. Eller The Book pond. Men jag vill verkligen understryka att barnböckerna är bland mycket annat. Och Milkbartoilet. Åh, Milkbar har alltid så bra analyser och så många fina bilder

Någon annan som har fina bilder och vackra analyser är On Word Arts. Jag läser här så ofta, och inspireras. Det är en blogg där orden är konstigare än bilderna.

13 kommentarer:

Jenny B sa...

Hej! Ursäkta att jag kommer så sent! Först var jag på bio, och sedan fixade jag med min makeup. Så mycket jag har missat! Ni verkar ha haft det riktigt kul. Hoppas inte folk blivit trötta än!

Hanna sa...

Hej

Oanmäld kikar jag förbi och undrar om jag får kliva in. Jag har Risotto med mig.

Vixxtoria sa...

JennyB: Ingen fara, jag hade faktiskt inte väntat dig förrän strax efter midnatt! Men kolla du vad som finns finns kvar på buffén. Och glöm inte att förse dig i baren också.

Ett par timmar till ska jag i alla fall hålla på.

Jag gillar makeup-länken, men jag har fortfarande kvar ögonskugga sedan högstadiet. Eller ska man kanske ha grå nuförtiden?

Vixxtoria sa...

Hanna: Det är klart att du får. Och eftersom risotton på buffén redan gått åt medan jag varit upptagen av att diskutera Alice Munro och Paul Auster så hugger jag genast in!

Har du månne med dig något boktips också?

Vixxtoria sa...

Och välkommen skulle jag säga. Hemskt trevligt med folk som bara passar på att komma in!!

Hanna sa...

Jag verkar vara den som läser minst i det här sällskapet så jag är lite feg för att ge boktips. Är rädd att alla ska säga "Jaså den, den läste jag när den kom ut för 9 år sen, eller ja, egentligen innan den kom ut. Det var ett recensions-ex."

Just nu ligger "Lyckan, kärleken och meningen med livet" och väntar på sängbordet. Tillsammans med en hög genusböcker.

Jenny B sa...

Mmm, toppen! Baren och buffén var precis vad jag behövde. Vixxtoria, du är jättesnygg med och utan ögonskugga, och de från högstadiet håller länge. :)

Vixxtoria sa...

Hanna: Fast folk brukar mest bli glada om man redan har läst en bok som nån pratar om, för då kan man ju diskutera den tillsammans. Den där Lyckan kärleken och meningen med livet har jag hört så mycket om den här veckan att jag är helt förvirrad. Elizabeth Gilbert hade jag aldrig tidigare hört talas om (och om jag nu ska avslöja nåt, så kan det vara att jag i flera dagar trodde att det var Melissa Gilbert, ni vet hon som spelade Laura i Lilla Huset på prärien-serien på 70-talet, som skrivit boken). Men nu har jag hört på en hel diskussion i Kulturradion, och läst flera artiklar, och det verkar som om boken är intressant (och antingen tar man till sig det och blir en ny människa, eller så läser man boken i helt fel fas av livet och tycker den är full av banaliteteter). Jag har inte kommit så långt som att bestämt mig för om jag vill läsa den eller inte, men jag blir nyfiken på vad du kant tycka.

Jenny B: Tack, vilket smicker. Men det är verkligen ingenting mot dig. (1989 års ögonskugga _var_ inte snygg ens då). Och din klänning skulle jag gärna vilja ha! Eller ännu hellre kunna komma i.

Hanna sa...

Jag har funderat på boken ett tag. Sen kom min chef/arbetsledare med den till mig och tyckte att jag skulle läsa den eftersom jag bott 5 månader i Indien.

Vixxtoria sa...

Hanna, jag har läst om din Indienresa (inte riktigt i realtid, utan jag tror jag läste det mesta i ett par svep). Det lät väldigt spännande, även om jag inte blev helt på det klara med om du är lärare eller sjuksköterska eller något helt annat (det behöver du inte heller berätta om du inte vill, jag gillar att fundera).

Utifrån radioprogrammet jag hörde verkar det vara en bok som folk ger till andra i present :-)

Hanna sa...

Vi säger så här: Jag berättar på Ebbas...

Vixxtoria sa...

Hanna: Så säger vi! :-)

Full bokhylla sa...

Jag borde ha tagit med mig http://www.barnboksprat.se/, så Lillabokhyllan.wordpress.com fått ännu fler lekkamrater (och jag tid för vuxenprat)!